Nyt Synergi-medlem vil udnytte og høste energisparepotentiale i Danmark

Brugen af data kommer til at have en afgørende rolle i samarbejdet om at nedbringe energiforbruget. 
Virksomheden Energidata er nyeste skud på stammen hos interesseorganisationen Synergi. | Foto: Synergi/PR
Virksomheden Energidata er nyeste skud på stammen hos interesseorganisationen Synergi. | Foto: Synergi/PR

Det nye samarbejde mellem interesseorganisationen Synergi og virksomheden Energidata vil fokusere på at effektivisere brugen af energi både nationalt og internationalt.

Det skriver Synergi i en pressemeddelelse. 

”Vi deler fuldstændig Synergis ambition om at reducere energiforbruget i Danmark og i EU. Lige nu eksisterer der store energibesparelsespotentialer på tværs af sektorer, som ikke bliver høstet, og dermed er energiforbruget meget højere, end det burde være. Det er dårligt for klimaet, forsyningssikkerheden og pengepungen,” siger adm. direktør i Energidata, Morten Dahl, i meddelelsen. 

Og der ligger et stort potentiale for at forløse ambitionerne i det nye partnerskab med Synergi, da de to parter sidder på en kæmpe mængde data om energiforbrug, som vil kunne kaste lys over, hvor meget blandt andet de danske virksomheder forbruger i deres bygninger og kan spare. 

Det kan ske gennem energiovervågningsværktøjet MinEnergi2, som Energidata står bag, som kan overvåge forbrug af el, vand, gas og varme, og man dermed kan mere systematisk til værks, når bygningsporteføljen skal energioptimeres.

Direktør i Synergi, Katrine Bjerre M. Eriksen, glæder sig over det nye samarbejde, som hun mener, der kan hjælpe med at øge digitaliseringen i den grønne omstilling. 

”Data er hele fundamentet for at kunne optimere vores energiforbrug, mens vi med øget digitalisering kan sikre, at vi bruger energien smart, fleksibelt og effektivt,” siger hun i meddelelsen. 

Energidata har 45 ansatte med hovedkontor i Køge samt afdelinger i Viby og Duisburg i Tyskland. Vikrsomheden opererer foreløbig på markederne Danmark, Tyskland, UK, Norge og Sverige.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også