Parlamentarikere indgår aftale om større krav til bygningers energieffektivitet

En bred række af grupperne i Europa-Parlamentet har indgået en aftale for en revision af bygningsdirektivet, der blandt vil skærpe kravene til energimærkerne i bygninger. (Rettet)
Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

(Rettet d. 02-02-23. I en tidligere udgave i denne artikel fremgik det fejlagtigt, at Europa-Parlamentet allerede har stemt for bygningsdirektivet. Der er imidlertid endnu kun indgået en aftale blandt flere af parlamentets grupper om at stemme for revisionen.)

Står det til EU’s folkevalgte, skal energimærkerne i den europæiske bygningsmasse skærpes frem mod 2030.

Et bredt flertal i Europa-Parlamentet har således indgået en aftale om en revision af det såkaldte bygningsdirektiv, der sætter rammerne for energimærkerne i unionens bygninger.

Ifølge EU-mediet Euractiv, der har set den endnu ikke offentliggjorte aftaletekst, skal alle offentlige bygninger i EU fra 2027 have minimum energimærke E – og fra 2030 minimum D, mens der for beboelsesejendomme vil gælde krav om minimum energimærke E fra 2030 – og fra 2033 minimum D.

Europa-Parlamentets energiudvalg skal endeligt stemme om revisionen af direktivet d. 9. februar. Herefter skal det samlede parlamentet stemme for forslaget til marts, forventeligt til marts. 

Revisionen af bygningsdirektivet, der blev fremlagt af EU-Kommissionen i 2021, overgår senere til de såkaldte trilog-forhandlinger mellem Kommissionen, ministerrådet og Parlamentet, der skal føre til den endelige aftale. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også