Britisk ressourcekoncern vil købe pressede Quantafuel

Med et ”akut behov” for ny finansiering har det norske cleantech-selskab modtaget et tilbud på samtlige aktier fra engelske Viridor, der dermed vil tage Quantafuel af børsen. 
Foto: Quantafuel Skive
Foto: Quantafuel Skive

En ny ejer kan snart være på vej til økonomisk pressede Quantafuel.

Den britiske ressourcekoncern Viridor har således lagt et tilbud på samtlige aktier i den norske plastgenanvender – et tilbud, der værdisætter Quantafuel til 1,058 mia. norske kr.

Det oplyser Quantafuel i en meddelelse tirsdag eftermiddag. 

En endelig handel, der dermed vil tage Quantafuel af den norske vækstbørs Euronext Growth, er betinget af, at minimum 90 pct. af aktionærerne godkender salget til den tilbudte kurs på 6,38 kr. per aktie.

Selskabets to største aktionærer – Lego-pengetanken Kirkbi og kemikoncernen BASF, der tilsammen ejer godt 20 pct. af aktierne – har allerede nikket ja til et salg, oplyser Quantafuel. 

Trods store visioner for udrulningen af sine plastgenanvendelsesanlæg, herunder i Skive og Esbjerg, har Quantafuel længe kæmpet med at generere tilfredsstillende resultater fra sin drift.

Koncernen havde i fjerde kvartal et driftunderskud før af- og nedskrivninger (ebitda) på 102 mio. norske kr. på og et samlet ebidta-tab i hele 2022 på 290 mio. norske kr., viser netop offentliggjorte regnskabstal. 

I sin gennemgang af resultaterne skriver Quantafuel, at selskabet befinder sig ”i en udfordrende finansiel situation med en stor mangel på kortsigtet likviditet”, og at man derfor ”vil skulle sikre finansiering inden midten af 2. kvartal 2023 for at kunne fortsætte sin drift”.

På Skive-anlægget havde ledelsen blandt andet forventninger om positiv cashflow fra driften i løbet af fjerde kvartal, men det er ikke er lykkedes grundet længere nedetid, står der i gennemgangen.

I Kristiansund, hvor Quantafuel driver et anlæg til mekanisk genanvendelse af plast, har man desuden løbende haft ”udfordringer med råvareforsyningen”, altså plastafaffald.

Med henvisning til udfordringerne anbefaler direktion og bestyrelse kraftigt til, at selskabets øvrige aktionærer siger god for tilbuddet fra Viridor.

”Quantafuel ser i øjeblikket ingen andre levedygtige eller realistisk langsigtede finansieringsløsninger som en alternativ til det modtagne tilbud,” skriver ledelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også