Rockwool har fortsat ikke hørt fra Erhvervsstyrelsen om undersøgelse

Erhvervsstyrelsen vil ifølge flere medier indlede en undersøgelse af isoleringsproducenten for muligt sanktionsbrud i Rusland, men Rockwool har endnu intet hørt fra styrelsen. 
Foto: Rockwool // Pr
Foto: Rockwool // Pr
AF MARKETWIRE

Isoleringsgiganten Rockwool har endnu ikke hørt fra Erhvervsstyrelsen, der ifølge flere medierapporteringer vil indlede en undersøgelse af selskabet for muligt sanktionsbrud i Rusland.

Det oplyser selskabet til MarketWire.

”Vi er ikke blevet kontaktet af Erhvervsstyrelsen endnu,” siger kommunikationschef Michael Zarin, der af samme årsag afviser at kommentere yderligere på sagen.

Mandag kom det frem, at Erhvervsstyrelsen vil indlede en undersøgelse af det danske selskab, der skal klarlægge, om EU’s sanktioner mod Rusland er overtrådt.

Det skete på baggrund af artikler fra Danwatch og Ekstra Bladet, som fredag skrev, at Rockwool har tjent millioner af kroner på, at selskabets produkter i perioden 2015 til 2020 er havnet i diverse militære projekter under det russiske forsvarsministerium.

Nyheden er med til at bringe aktien i modvind tirsdag, hvor den kort efter åbning dykker 6,5 pct. til 1625 kr.

”Det er nyheden om, at Erhvervsstyrelsen vil undersøge et muligt sanktionsbrud, som markedet reagerer på. Det kan potentielt være alvorligt,” siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank.

Historien florerede allerede tidligere på dagen mandag, men først efter børsen lukkede nåede den bredere ud, og det kan være med til at forklare den forsinkede reaktion, mener analytikeren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også