Aquaporin vil sælge nye aktier for et tocifret millionbeløb

En ny kapitalrejsning skal ifølge topchef Matt Boczkowski understøtte Aquaporins vækst i det kommende år.
Matt Boczkowski, topchef i Aquaporin | Foto: Aquaporin / PR
Matt Boczkowski, topchef i Aquaporin | Foto: Aquaporin / PR
Af Marketwire

Aquaporin har besluttet at sælge nye aktier via en rettet emission med et bruttoprovenu på ca. 70-75 mio. kr., hvilket vil udgøre mindre end ti pct. af Aquaporins aktuelt registrerede aktiekapital.

Det fremgår mandag eftermiddag af en meddelelse fra Aquaporin, der henviser til meddelelserne fra 25. august og 24. november sidste år om planerne om at rejse yderligere kapital for at understøtte selskabets vækst.

”Denne rettede emission, hvor vi forventer at rejse cirka 70-75 mio. kr., vil tjene til at understøtte vores fortsatte vækst i det kommende år,” siger koncernchef Matt Boczkowski, i meddelelsen.

”Denne kapitalrejsning vil understøtte vores rejse til potentielt at blive en af de førende vandteknologivirksomheder inden for vores respektive segmenter,” fortsætter han.

Emissionen er rettet mod institutionelle virksomheder og professionelle investorer, og udbuddet vil blive påbegyndt med øjeblikkelig virkning og kan lukke til enhver tid.

Aquaporin har modtaget indikationer fra eksisterende aktionærer. Herudover vil fire medlemmer af direktionen og tre medlemmer af selskabets bestyrelse tegne aktier i forbindelse med udbuddet for et samlet beløb på cirka 0,9 mio. kr.

Selskabet er desuden løbende i aktive diskussioner med potentielle investorer og tredjeparter vedrørende fremskaffelse af yderligere egenkapital eller gældsfinansiering på kort sigt for at finansiere vækst af selskabets forretning og yderligere kommercialisering af selskabets drift, ”indtil sådanne operationer er kontant positive,” hvilket pt forventes inden for de næste par år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også