Rockwool holder fast i beslutning om at fortsætte produktion i Rusland

”Jeg har et ansvar for at tænke på virksomhedens fremtid og dens medarbejdere over hele verden på lang sigt,” siger topchef Jens Birgersson til Berlingske Business.
Rockwool-topchef Jens Birgersson kalder det den ”mindst dårlige situation” at fortsætte produktionen i Rusland. | Foto: Rockwool/PR
Rockwool-topchef Jens Birgersson kalder det den ”mindst dårlige situation” at fortsætte produktionen i Rusland. | Foto: Rockwool/PR
AF MARKETWIRE

Rockwool-topchef Jens Birgersson holder fast i, at det er ”den mindst dårlige situation” at fortsætte produktionen i Rusland, selvom en stor del af offentligheden mener det stik modsatte. Det siger han i et interview med Berlingske Business.

”Det er svært, og vi lider helt sikkert under det, men jeg skal ikke tage en beslutning, der er forkert for Rockwool, så jeg selv kan slippe billigt. Jeg har et ansvar for at tænke på virksomhedens fremtid og dens medarbejdere over hele verden på lang sigt,” siger han til Berlingske Business.

Hvis han skulle have gjort noget anderledes, skulle det være at forklare rationalet bag beslutningen. 

Jens Birgersson pointerer, at det giver mening at droppe produktion, der er baseret på importerede varer.

Men hos Rockwool vil al viden, hele forretningen og alle medarbejderne fortsætte med at køre, vurderer topchefen.

”Nu kan vi i det mindste beholde ejerskabet, men vi styrer ikke længere forretningen,” siger han.

Selv mener Jens Birgersson, at Rockwool har handlet etisk forsvarligt ved at beholde fabrikkerne i Rusland, fordi de med direktørens egne ord kan forhindre, at forretningen ender på russiske hænder.

Isoleringskoncernen har i december også haft en anden hovedpine, da varer fra Rockwool blev set i den besatte ukrainske havneby Mariupol, men Rockwool kan ifølge Jens Birgersson ikke kontrollere, om selskabets produkter skulle dukke op i besatte byer i Ukraine.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også