Rockwool vinder pris for cirkulært stenuld

Isoleringsgiganten har med sit genbrugskoncept Rockcycle vundet prisen for årets bedste virksomhedsløsning ved SDG Tech Awards.
Foto: Agata Skrzypczyk
Foto: Agata Skrzypczyk

Isoleringsproducenten Rockwool har vundet prisen for årets bedste virksomhedsløsning ved prisuddelingen SDG Tech Awards, der hylder grønne teknologiløsninger, for sit arbejde med returløsningen Rockcycle.

Det oplyser Dansk Industri, der i samarbejde med Sustainary uddeler prisen, i en pressemeddelelse.

Det er fjerde år i træk, at prisuddelingen finder sted, og mens vinderne typisk har omfattet start-up-virksomheder og små- og mellemstore virksomheder, så var det altså i år Rockwool, der løb med sejren.

Isoleringsproducenten har i samarbejde med miljøvirksomheden RGS Nordic opfundet konceptet Rockcycle, der aftager stenuld fra nedrevne og ombyggede bygninger og genbruger det i produktionen af nyt stenuld.

”Juryen har vurderet, at Rockwools løsning er en first mover på byggeområdet. Rockcycle kan bane vejen for en cirkulær og bæredygtig byggebranche fremover,” lyder vurderingen fra Human Shojaee, der er præsident for Sustainary.

Det er miljøvirksomheden RGS Nordic, der henter den kasserede isolering direkte fra byggepladser eller kommunale genbrugspladser og eftersortering og granuleringer transporterer det til Rockwools to danske fabrikker.

Her omdanner isoleringsproducenten stenulden til produktion i ny stenuldsisolering. I 2021 genanvendte Rockwool cirka 12.000 ton stenuld gennem genbrugsordningen, og virksomheden forventer, at mængderne kommer til at stige i de kommende år.

Som CleantechWatch tidligere på ugen beskrev, har Rockwool kapacitet til at omsmelte langt mere gammel stenuld til nyt, end isoleringsproducenten lige nu gør.

Rockwool har derfor sendt en appel til byggebranchen om at skrue op for udsorteringen af det brugte stenuld på byggepladserne.

”Desværre oplever vi ikke, at branchen endnu til fulde benytter sig af ordningen. Så vores budskab til byggebranchen er: Udnyt nu denne mulighed,” lød det mandag fra bæredygtighedschef i Rockwool Nordics, Christian Kofod.

Byggebranchen tegner sig for 40 pct. af al affald i Danmark, som stammer både fra overskydende materialer i arbejdsprocesserne og i form af gammelt materiale, der bliver fjernet under nedrivninger og renoveringer.

Efterspørgslen på Rockwools returordning halter

Rockwool får kreditfacilitet på 600 mio. euro baseret på ESG

Rockwool giver nu et certificeret løfte om at tage sin stenuld retur til genanvendelse

30 lande inden 2030: Rockwool satser globalt med genanvendt stenuld

Grøn isoleringsproducent vil konkurrere med Rockwool efter fusion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også