CleantechWatch

Iværksætter vil øge genanvendelsen af møbler med chip

Chippen skal blandt andet give information om møblers materialesammensætning, oprindelse og CO2-påvirkning.

Merete Skov Pedersen, grundlægger og ejer af Micollect. | Foto: Beyond Beta

Med sin sporbarheds-platform Micollect vil iværksætter Merete Skov Pedersen gøre møbelindustrien mere bæredygtig.

I sin startup har hun udviklet en teknologi, hvor en såkaldt RFID-chip, (radio frekvens identifikation) med data om blandt andet materialer, oprindelse, afgasning og CO2-påvirkning monteres inde i møblet og kan aflæses ved hjælp af en app.

De mange data giver producenterne mulighed for at sætte en transparent deklaration på produkterne og gennem information og oplysning understøtte mere genanvendelse og længere levetid på møbler.

Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse

Micollect anvendes i dag af Wehlers, der fremstiller møbler af genanvendte materialer. Og via det EU-finansierede accelerator- og inkubatorprogram Beyond Beta er Merete Skov Pedersen kommet i kontakt med møbelkoncernen Holmris B8, der primært fremstiller kontormøbler.

Kreativ direktør i Holmris B8 Henrik Holmris siger om det spirende samarbejde, at udviklingen går i retning af, at både materialer og møbler bliver genbrugt.

”Både vi og kunderne taler om bæredygtighed, og udviklingen går hurtigt lige nu. Derfor er det spændende med data på produkterne,” siger han i meddelelsen.

Henrik Holmris tilføjer, at han godt kan lide, at der i Micollect er tænkt stort fra starten, og at projektet dermed er skalérbart.

Startup med sats på genbrugt badevand henter millioner fra Ikea

Nyt samarbejde skal sikre en mere bæredygtig mode- og tekstilbranche

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs