Efter million-donation: Greenlab Skive udvider med nyt innovationscenter

Et nyt grønt fyrtårnsprojekt ser dagens lys i Greenlab Skive efter at have fået en kapitalindsprøjtning i millionklassen fra lokal fond.
Bebyggelsen af innovationscentret forventes påbegyndt i slutningen af 2022. | Foto: Greenlab/PR
Bebyggelsen af innovationscentret forventes påbegyndt i slutningen af 2022. | Foto: Greenlab/PR

30 mio. kr. fra Spar Vest Fonden betyder, at et nyt grønt fyrtårnsprojekt nu bliver en virkelighed i den grønne erhvervspark Greenlab i Skive.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Greenlab.

Projektet er et nyt grønt innovationscenter. Det skal fungere som omdrejningspunkt for national og international forskning og innovation, som rammerne for morgendagens uddannelser inden for grøn omstilling og som samlingspunkt for virksomhederne i GreenLabs grønne erhvervspark, lyder det fra Greenlab.

Med Spar Vest Fondens donation går GreenLabs Innovationscenter dermed fra at være en vision til at være et konkret projekt. Nyheden skaber glæde hos Greenlab, der har til formål at bringe industri, forskning, uddannelse og innovation sammen, så de i fællesskab kan accelerere den grønne omstilling.

"Denne donation gør Innovationscenteret til mere end en ambitiøs vision. Den første store donation er ofte det, der skal til for at de næste investorer følger med, og vi er sikre på, at de kommende fondsansøgninger kommer til at gå mere glat, fordi Spar Vest Fonden har haft modet og ambitionsniveauet til at gå massivt med fra starten," siger Jakob Hebsgaard Mogensen, der er Head of Business Development i GreenLab, i pressemeddelelsen.

Han får medhold af adm. direktør i Greenlab Christopher Sorensen, der kalder innovationscenteret en fysisk manifestation af alt det, GreenLab handler om.

"Projektet sætter GreenLab på landkortet – ikke bare i lokal eller national forstand. Med Innovationscenteret kan vi blive et samlingspunkt for internationale kræfter, der ønsker at understøtte og accelerere den grønne omstilling," siger han.

Fra Spar Vest Fondens side forklarer formand Fritz Dahl Pedersen, at den har valgt at støtte projektet, da den understøtter projekter, der gavner lokalmiljøet ved at bringe innovation, uddannelse, forskning og erhvervsliv sammen, samtidig med, at det skaber flere grønne arbejdspladser.

Fundingprocessen vil ifølge Greenlab være på plads i begyndelsen af 2022, og selve byggeprocessen er målsat til at starte i slutningen 2022.

Grøn erhvervspark og jysk universitet slår pjalterne sammen om carbon capture 

Greenlab-direktør frygter eksodus af grønne danske virksomheder 

Hedegaard i kraftig opfordring til cleantech-branchen: I skal tage ansvar 

Brintbranchens næste kvantespring tages nu i Skive 

Greenlab vil sikre fremtidig udvikling med tre nye ledere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også