Danfoss tvunget til at redesigne produkter som følge af komponentmangel

Den danske industrimastodont må gentænke en række produkter for at kunne følge med efterspørgslen, siger koncerndirektør.
Foto: Danfoss/PR
Foto: Danfoss/PR

De omfattende logistikudfordringer i de globale forsyningskæder har ført til en mangel på microchip og andre komponenter hos Danfoss, og det tvinger den danske industrikæmpe til at lave om på produkter for at kunne følge med efterspørgslen.

”I mere end to håndfulde tilfælde har vi været nødt til at redesigne et produkt for at kunne hjælpe kunder, som jo venter på de produkter, de har bestilt,” siger Danfoss-koncernens økonomidirektør Jesper V. Christensen til Børsen.

Som eksempler nævner han en ”motorstyring, der skal modificeres” og ændringer i ”styringer i køle- eller hydrauliksystemer”. 

Danfoss’ komponentmangel har dog ifølge ikke forhindret, at selskabet i tredje kvartal har fortsat en stærk vækst, som ifølge Jesper V. Christensen ikke er aftaget fra de 18 pct., selskabet kunne præsentere i halvårsregnskabet i august. 

Klimadivision udfordret

Allerede i september kunne Jürgen Fischer, direktør i Danfoss’ Climate Solutions-forretning, berette at manglen på såkaldte mikrocontrollere – en særlig type mikrochip, der findes i alt fra alarmer til opvaskemaskiner – udfordrede divisionen.

”Vi må delvist skrue ned for produktionen, for at vi kan imødekomme alle ordrer,” sagde Jürgen Fischer dengang til CleantechWatch.

Specielt mange supermarkeder skal i disse år renoveres og energieffektiviseres, og det kræver nye kølediske, hvor mikrocontrollerne er essentielle, forklarede han.

”Manglen på de elektroniske komponenter er selvfølgelig en stor udfordring, for de er ofte helt essentielle for de løsninger, vi tilbyder. Hvis vi ikke kan skaffe controllerne, kan kølediskene slet ikke produceres, og det går i sidste ende ud over den grønne omstilling,” lød det fra Jürgen Fischer.

Danfoss’ nye klimadivision er udfordret af mangel på central komponent 

Danfoss-CFO trods knas i forsyningskæder: ”Der ligger mange rekorder foran os” 

Danfoss lander rekordresultat på over to milliarder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også