CleantechWatch

Novozymes jagter organisk vækst

Fokus er på den organiske vækst i selskabets nye 2025-strategi.

Foto: PR / Novozymes.

Novozymes har mandag aften løftet sløret for hovedpunkterne i sin nye strategi for 2025, som selskabet vil uddybe yderligere tirsdag på selskabets kapitalmarkedsdag for investorer, analytikere og pressen.

Strategien, som går under navnet "Unlocking growth - powered by biotech" og løber i de frem år frem til udgangen af 2025, har som navnet antyder fokus på vækst.

Målet er realisere en gennemsnitlig organisk vækst i perioden på 5 pct. eller mere. Desuden er det målet at have en driftsmargin, EBIT-margin, på 26 pct. eller højere i 2025, og at afkastet af den investerede kapital inklusive goodwill samme år skal ligge på minimum 20 pct.

Novozymes skriver desuden, at en betydelig del af indtjeningen skal reinvesteres i selskabet for at sikre højere langsigtet vækst. Det skal muliggøre realisering af ambitionerne om at fordoblet selskabets omsætning i 2030.

"Vi forpligter os til klare mål frem til 2025, og vi ser længere frem med en ambition om at have fordoblet vores salg i 2030. Ud over de finansielle mål forpligter vi os også til at gøre en bæredygtig forskel for klima, fødevaresystemer og sundhed."

"De investeringer, vi laver i dag, gør os i stand til at bygge en stærkere langsigtet vækstprofil for virksomheden," siger administrerende direktør for Novozymes, Ester Baiget, i meddelelsen.

Selskabet venter, at den organiske vækst vil være drevet af en kombination af udvikling af kerneforretningen, samt udnyttelse af vækstmuligheder i BioHealth og Human Nutrition.

Dertil kommer udforskning af nye vækstmuligheder fra en "venture-lignende tankegang, der normalt kræver en mere langsigtet tilgang".

I forhold til målet for EBIT-marginen oplyser Novozymes, at det inkluderer allerede annoncerede opkøb og investeringer så vel som betydelige nyt investeringer i vækst.

"Novozymes prioriterer at investere i langsigtet vækst snarere end i kortsigtet marginekspansion," fastslår selskabet.

Det pointeres dog samtidig, at EBIT-marginalen ikke ventes at være lavere end 25 pct. i nogen af årene i strategiperioden.

 

Novozymes kan rammes af Bidens udvanding af bioethanolkrav

Novo-pengetank køber grønt guld med arme og ben

Novozymes vil fortsat køre på bioetanol 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs