Novozymes jagter organisk vækst

Fokus er på den organiske vækst i selskabets nye 2025-strategi.
Foto: PR / Novozymes.
Foto: PR / Novozymes.
AF MARKETWIRE

Novozymes har mandag aften løftet sløret for hovedpunkterne i sin nye strategi for 2025, som selskabet vil uddybe yderligere tirsdag på selskabets kapitalmarkedsdag for investorer, analytikere og pressen.

Strategien, som går under navnet "Unlocking growth - powered by biotech" og løber i de frem år frem til udgangen af 2025, har som navnet antyder fokus på vækst.

Målet er realisere en gennemsnitlig organisk vækst i perioden på 5 pct. eller mere. Desuden er det målet at have en driftsmargin, EBIT-margin, på 26 pct. eller højere i 2025, og at afkastet af den investerede kapital inklusive goodwill samme år skal ligge på minimum 20 pct.

Novozymes skriver desuden, at en betydelig del af indtjeningen skal reinvesteres i selskabet for at sikre højere langsigtet vækst. Det skal muliggøre realisering af ambitionerne om at fordoblet selskabets omsætning i 2030.

"Vi forpligter os til klare mål frem til 2025, og vi ser længere frem med en ambition om at have fordoblet vores salg i 2030. Ud over de finansielle mål forpligter vi os også til at gøre en bæredygtig forskel for klima, fødevaresystemer og sundhed."

"De investeringer, vi laver i dag, gør os i stand til at bygge en stærkere langsigtet vækstprofil for virksomheden," siger administrerende direktør for Novozymes, Ester Baiget, i meddelelsen.

Selskabet venter, at den organiske vækst vil være drevet af en kombination af udvikling af kerneforretningen, samt udnyttelse af vækstmuligheder i BioHealth og Human Nutrition.

Dertil kommer udforskning af nye vækstmuligheder fra en "venture-lignende tankegang, der normalt kræver en mere langsigtet tilgang".

I forhold til målet for EBIT-marginen oplyser Novozymes, at det inkluderer allerede annoncerede opkøb og investeringer så vel som betydelige nyt investeringer i vækst.

"Novozymes prioriterer at investere i langsigtet vækst snarere end i kortsigtet marginekspansion," fastslår selskabet.

Det pointeres dog samtidig, at EBIT-marginalen ikke ventes at være lavere end 25 pct. i nogen af årene i strategiperioden.

 

Novozymes kan rammes af Bidens udvanding af bioethanolkrav

Novo-pengetank køber grønt guld med arme og ben

Novozymes vil fortsat køre på bioetanol 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også