CleantechWatch

Selskaber vil lave grøn brint af geotermisk energi i Island

Et nyt produktionsanlæg skal forvandle det varme vand i den islandske undergrund til brændstof i transportsektoren.  

Foto: Agder Energi

Det går utrolig godt for den islandske omstilling til vedvarende energi. Faktisk kommer mere end 80 pct. af Islands energiforbrug allerede fra vedvarende energi.

Med målet om at være CO2-neutral i 2040 er det tid til at tage næste skridt. Og derfor er de to firmaer HS Orka og Hydrogen Ventures (H2V) nu gået sammen om at bygge et produktionsanlæg, som skal producere grøn metanol, der skal bruges som brændstof til skibe, personbiler og lastbiler. 

Metanolen laves ved hjælp af grøn brint der, som noget nyt, bliver produceret ved hjælp af den geotermiske energi, der er i den islandske undergrund.

Det skriver HS Orka i en pressemeddelelse.

"Island har sat sig ambitiøse mål for at reducere sine CO2-emissioner, og vi mener, at udnyttelse af brintens kraft er afgørende for at nå dem. Med Islands historie om udnyttelse af vedvarende energi leder landet vejen og viser verden, hvordan et klimaneutralt samfund kan opnås. Og vi er meget glade for at være en del af denne nye revolution," udtaler Horacio Carvalho, adm. direktør for H2V.

Projektet er delt op i to faser, hvor den indledende fase vil kunne producere 30 MW, efterfulgt af 2. fase som bliver i meget større skala til produktionen af grøn brint.

Den første fase vil alene komme til at koste 100 mio. Euro (745 mio. kr.).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Danva udbygger krav til forbud mod PFAS-stoffer

Der er grund til bekymring for dansk miljø og vandkrebsløb som følge af ny opgørelse over PFOS-forurening i Danmark, ifølge Danva-direktør Carl-Emil Larsen, som nu foreslår flere tiltag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job