CleantechWatch

Olieindustrien er klar til at forsyne verden med brint – hvis det kan betale sig

Politikerne ønsker grøn brint, men den er fem gange så dyr som den brint, olieindustrien allerede producerer i store mængder.

Her produceres hovedparten af verdens brint: på olieraffinaderier som dette i Norco i den amerikanske stat Louisiana. | Foto: SHANNON STAPLETON/Reuters / X90052

Green New Deal skulle være hjørnestenen i USA's klimapolitik under præsident Joe Biden, men der er voksende skepsis – især når det gælder brint.

I den infrastrukturpakke, som Demokraterne har forhandlet på plads med Republikanerne i Kongressen i Washington DC, lægges der vægt på klimaomstillingen. Men på trods af en beløbsramme på mere end 3.000 mia. kr., er der kun afsat 50 mia. kr. til fire regionale centre for "ren brint" – to af disse skal placeres i de dele af USA, der har de største reserver af naturgas.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs