Aker Clean Hydrogen vil etablere produktion på norsk ø

I samarbejde med Aukra Kommune undersøger Aker Clean Hydrogen mulighederne for at oprette produktion på øen Gossa.
Foto: Aker Clean Hydrogen/ Aker Horizons
Foto: Aker Clean Hydrogen/ Aker Horizons

Akers brintsatsning Aker Clean Hydrogen pusler med planer om at etablere brintproduktion i Aukra på øen Gossa. Produktionen skal afhænge af adgang til naturgas fra lokalt anlæg. Det skriver Aker Clean Hydrogen i en meddelelse.

Brintanlægget vil opdele naturgassen i CO2 og brint, hvor CO2'en skal lagres permanent.

Målet med produktionen er som for de fleste andre, at det kan bruges til at dekarbonisere lokale industrielle processer, levere emissionsfri brændstof til sø- og vejtransport såvel som at blive eksporteret til europæiske brintforbrugere. Et mål som Aker Clean Hydrogen også tidligere har udtalt.

Der er da også allerede sat skub i projektet, hvor Aker nu sammen med Aukra Kommune skal undersøge mulighederne for at etbalere anlægget.

"Vi har startet gennemførlighedsundersøgelsen for projektet, og vi ser positivt på de muligheder, vi hidtil har set, herunder lokalt engagement og støtte fra erhvervslivet og Aukra kommune," siger Knut Nyborg, adm. direktør for Aker Clean Hydrogen.

Som en del af udviklingen i projektet vil søsterselskabet Aker Carbon Capture sammen med SINTEF-forskningsinstituttet udforske ny fangstteknologi til brintproduktionsenheder. Dette skal supplere virksomhedens eksisterende fangstteknologi til blå brint fra dampmetanformering.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Aker Solutions indgår britisk brint-samarbejde 

Aker-selskaber vil genanvende gamle vindmøllevinger

Norsk brintselskab får canadisk gennembrud

Aker Clean Hydrogen fejrer vellykket pengejagt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også