CleantechWatch

Miljøstyrelsen politianmelder stribevis af rederier for at fylde luften med svovlpartikler

36 rederier er de seneste fem år blevet politianmeldt, fordi deres skibe overtræder svovlbekendtgørelsen og forurener luften med svovlpartikler. 17 rederier har fået bøder. En alvorlig sag, siger Miljøstyrelsen.

Helikopter bruger sniffer til at måle svovlindholdet i skibes røggasser | Foto: Foto: Explicit ApS

De danske miljømyndigheder har sendt stribevis af politianmeldelser afsted mod rederier, der mistænkes for at overtræde miljøbeskyttelsesreglerne og forurene luften med for mange svovlpartikler.

36 rederier – fortrinsvis udenlandske – er blevet politianmeldt af Miljøstyrelsen i perioden 2015 til 2020, viser tilsynsresultaterne, som ShippingWatch har fået aktindsigt i.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs