CleantechWatch

Danmark går med i fælleseuropæisk sats på brint

23 aktører er prækvalificeret til at ansøge om at få deres brintprojekter med i europæisk program, der åbner op for statsstøtte langt ud over det sædvanlige. Endnu er der dog kun afsat 77,6 mio. kr.

PTX-projektet på Avedøre Holme, som Ørsted sammen med bl.a. en række potentielle aftagere har planlagt, er på bruttolisten over danske IPCEI-projekter. | Foto: Ørsted

Ørsted, CIP, Vattenfall, Vestas, Siemens Gamesa. Praktisk talt den samlede elite af den grønne energisektors store aktører – samt en række mindre og mellemstore – har meldt sig interesseret i at udvikle brintprojekter i stor skala. En ambition, der nu kommer et betydeligt skridt videre.

Regeringen har således besluttet, at Danmark skal deltage i et Important Project of Common European Interest (IPCEI) inden for brint. I den forbindelse er der udvalgt 28 projekter fra 23 aktører, der er prækvalificeret til at ansøge om at indgå som de danske projekter i det fælleseuropæiske projekt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs