CleantechWatch

Danmark går med i fælleseuropæisk sats på brint

23 aktører er prækvalificeret til at ansøge om at få deres brintprojekter med i europæisk program, der åbner op for statsstøtte langt ud over det sædvanlige. Endnu er der dog kun afsat 77,6 mio. kr.

PTX-projektet på Avedøre Holme, som Ørsted sammen med bl.a. en række potentielle aftagere har planlagt, er på bruttolisten over danske IPCEI-projekter. | Foto: Ørsted

Ørsted, CIP, Vattenfall, Vestas, Siemens Gamesa. Praktisk talt den samlede elite af den grønne energisektors store aktører – samt en række mindre og mellemstore – har meldt sig interesseret i at udvikle brintprojekter i stor skala. En ambition, der nu kommer et betydeligt skridt videre.

Regeringen har således besluttet, at Danmark skal deltage i et Important Project of Common European Interest (IPCEI) inden for brint. I den forbindelse er der udvalgt 28 projekter fra 23 aktører, der er prækvalificeret til at ansøge om at indgå som de danske projekter i det fælleseuropæiske projekt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs