Ny bilgigant vil lancere 39 elbil-modeller i 2021

I kølvandet på fusion planlægger Stellantis at lancere 39 eldrevne modeller i år.
Stellantis, der havde første handelsdag på børsen mandag, stiger tirsdag 2,7 pct. til 13,88 euro på børsen i Milano. | Foto: JEFF KOWALSKY/AFP / AFP
Stellantis, der havde første handelsdag på børsen mandag, stiger tirsdag 2,7 pct. til 13,88 euro på børsen i Milano. | Foto: JEFF KOWALSKY/AFP / AFP
af ritzau FINANS

Stellantis, der er en sammensmeltning mellem Fiat Chrystler og PSA Group, har planer om at lancere 39 eldrevne modeller i 2021.

Sådan lyder én af pointerne fra dagens pressemøde med selskabets topchef Carlos Tavares, efter at de to parter lørdag endeligt blev fusioneret og dermed blev verdens fjerdestørste bilproducent.

Det øgede sats på elbiler ventes dog at forøge omkostningerne til bilproduktionen med 20 til 40 pct. inden 2030, skriver Bloomberg News.

Det vil dog i høj grad blive mere end neutraliseret af synergieffekter ved sammenlægningen af de to koncerner. Her venter Stellantis at spare 40 pct. på produktomkostninger, 35 pct. på indkøb og 25 pct. på integration af forskellige funktioner, lyder det fra topchefen.

Samtidig skal der nedsættes en ekspertgruppe, der skal se på, hvordan salget kan blive forbedret på det kinesiske marked.

Stellantis, der havde første handelsdag på børsen mandag, stiger tirsdag 2,7 pct. til 13,88 euro på børsen i Milano.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også