CleantechWatch

Kinesisk Tesla-konkurrent lancerer nyt selvkørende system

Den kinesiske elbilsvirksomhed Xpeng, der er konkurrent til Tesla, har lanceret en ny selvkørende funktion til sin topmodel P7 sedan.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Den kinesiske elbilsvirksomhed Xpeng, der er konkurrent til Tesla, har lanceret en ny selvkørende funktion til sin topmodel P7 sedan.

Det meddelte selskabet natten til tirsdag ifølge CNBC.

Der er endnu blot tale om en beta-version, men ifølge selskabet skal den nye funktion gøre det muligt automatisk at skifte spor, køre hurtigere eller langsommere samt køre af eller på motorvejen.

Det selvkørende system hedder Navigation Guided Pilot (NGP) og er en direkte konkurrent til Teslas selvkørende funktion kaldet Autopilot.

Xpeng er én af de virksomheder, der forsøger at tilkæmpe sig en del af det voksende marked for elibiler i Kina. Et marked, hvor Tesla også forsøger at cementere sin postion, ligesom konkurrenten Nio gør det samme.

Xpeng er noteret i USA og lukkede fredag med et fald på knap 5 pct. til 47,82 dollar.

Stor fusion skaber verdens fjerdestørste bilproducent: Vil fokusere på elbiler

Amerikansk myndighed vil tilbagekalde 158.000 ældre Teslaer

Nu ruller elbilerne for alvor ud, men går det hurtigt nok? 

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs