CleantechWatch

Tesla stiger 11. dag i træk - endnu en analytiker kapitulerer

Fremgangen er udløst af, at elbilproducenten for anden dag i streg har fået løftet sin anbefaling af et ellers tidligere meget skeptisk finanshus.

"Uanset om vi kalder det vurderingsforvirring eller vurderingsrotation, har vi været betydeligt på den forkerte side af Tesla i mere end et år nu," skriver Evercores analytiker Chris McNally. Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Tesla stiger fredag med 6,7 pct. og er dermed på vej mod den 11. stigning i træk, der nu har givet et samlet afkast på den korte tid på 36 pct.

Fremgangen fredag er udløst af, at elbilproducenten for anden dag i streg har fået løftet sin anbefaling af et ellers tidligere meget skeptisk finanshus.

Det skriver Bloomberg News.

Evercore ISI har skiftet sin negative holdning til aktien i Tesla ud med en neutral anbefaling, og samtidig er kursmålet sat op til 650 dollar fra 225 dollar i starten af december.

"Uanset om vi kalder det vurderingsforvirring eller vurderingsrotation, har vi været betydeligt på den forkerte side af Tesla i mere end et år nu," skriver Evercores analytiker Chris McNally.

Analytikeren peger på, at aktien i Tesla drives af tre forhold: Omsætningen, vurderingen og call-optioner. Sidstnævnte giver investorer ret til at købe en aktie ved en given pris, og med kursfremgangen i Tesla har sælgeren af kontrakten behov for at afdække sin risiko, hvilket presser aktien yderligere op.

"Autoinvestorer kan måske ikke lide det, men Tesla ses gennem en teknologi-linse."

Torsdag var det RBC, som også måtte overgive sig.

"Der er ingen yndefuld måde at udlægge det på andet end at sige, at vi tog fuldstændig fejl af Tesla-aktien," skrev analytiker Jospeh Spak, der som et nytårsforsæt" revurderede sit kursmål og løftede det til 700 dollar fra 339 dollar, mens anbefalingen også blev løftet til neutral.

Spak har især været overrasket over, at Tesla har kunnet rejse meget kapital i markedet, uden at kursen er blevet ramt, og anvendt pengene til en hurtigere vækst og til opkøb.

RBC havde en salgsanbefaling af Tesla fra 23. januar 2019. Frem til onsdag aften steg aktien i perioden med 1214 pct.

Evercore indledte sin negative dækning i januar sidste år, og siden da er aktien steget med 536 pct.

Relaterede

TrialBanner_Desktop_CleantechWatch.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere