CleantechWatch

Tesla i nyt udbrud – nærmer sig endnu en milepæl

Teslas aktie stiger for ottende handelsdag i træk.

Opturen for Tesla onsdag skyldes udsigten til, at tirsdagens to særvalg til USA's senat i delstaten Georgia ender med en dobbelt demokratisk sejr, hvilket vil give partiet kontrollen over begge Kongressens to kamre og Det Hvide Hus. | Foto: Patrick T. Fallon/AFP / AFP

Aktien i den amerikanske elbilproducent Tesla stiger onsdag med 5,1 pct. og trækker dermed mest af alle det brede marked, S&P 500, i plus.

Samtidig er markedsværdien af Tesla nu skudt i vejret til 732 mia. dollar, og dermed nærmer koncernen sig værdien af Facebook, som med et fald på 2,2 pct. har en total værdi på 754 mia. dollar.

Tesla er den sjettemest værdifulde aktie i USA. Apple topper med en markedsværdi på knap 2200 mia. dollar, mens også Microsoft, Amazon og Alphabet har samlede værdier på mere end 1 billion dollar.

Opturen for Tesla onsdag skyldes udsigten til, at tirsdagens to særvalg til USA's senat i delstaten Georgia ender med en dobbelt demokratisk sejr, hvilket vil give partiet kontrollen over begge Kongressens to kamre og Det Hvide Hus.

Det ventes at bane vejen for flere investeringer i USA, herunder i udbygningen af infrastruktur til elbiler. Præsident Joe Bidens ønske om en grøn omstilling i USa ventes også at favorisere elbiler fremfor benzinbiler.

Samtidig har investeringsbanken Morgan Stanley løftet sit kursmål for Tesla til det højeste på Wall Street, skriver Bloomberg News, til 810 dollar mod førhen 540 dollar.

Da Teslas onsdag ligger i 772 dollar, er potentialet, ifølge det nye mål, dog på beskedne 5 pct.

Det er ottende handelsdag i træk, at Teslas aktie stiger.

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs