CleantechWatch

Nyt millionsamarbejde vil booste grøn innovation på tværs af Danmark og Sverige

Et samarbejde på tværs af Østdanmark og det sydlige Sverige til styrke innovationen inden for en række grønne områder. Det skal blandt andet ske ved hjælp af strategiske samarbejder og konkrete udviklingsprojekter, lyder det.

Samarbejdet ønsker blandt andet at styrke innovationen inden for vedvarende energi, klimatilpasning og energieffektivitet. | Foto: Simon Fals

Et nyt innovationsforum stiftet af en række danske og svenske aktører vil booste innovationen for en stribe af grønne områder som energieffektivitet, cirkulær økonomi, klimatilpasning og vedvarende energi i det østlige Danmark og det sydlige Sverige.

Projektet ledes af virksomheden Copenhagen Capacity og består desuden af et dansk-svensk konsortium med de to danske klynger Clean og Energy Cluster Denmark, to svenske virksomheder og samarbejdsorganisationen Greater Copenhagen, der arbejder for vækst og udvikling på tværs af Østdanmark og Sydsverige.

Sidsnævnte to områder kommer også til at være fokus for forummets arbejde, der ikke bare vil give en vitaminindsprøjtning til den grønne omstilling, men også styrke det offentlige, private og forskningsmæssige samarbejde i regionerne.

"Jeg er overbevist om, at denne indsats vil være med til at gøre Greater Copenhagen til frontløber inden for grøn vækst og bane vejen for nye eksportmuligheder og tiltrækning af yderligere udenlandske investeringer og talenter," lyder det fra Asbjørn Overgaard Christiansen, adm. direktør i Copenhagen Capacity, i en meddelelse.

Projektet, der er godkendt i det såkaldte EU Interreg-regi, hvilket betyder, at det har et officielt EU-stempel i ryggen, har et budget på omkring ni mio. kr. og kommer til at løbe over de næste to år.

Første skridt er at skabe en række strategiske partnerskaber og innovationsudvikling mellem offentlige myndigheder, private virksomheder og vidensinstitutioner, der skal finde nye løsninger inden for forummets fire fokusområder gennem konkrete udviklingsprojekter.

Målet er at skabe "stærke innovationskonsortier", der kan videreudvikle nogle af de muligheder, som EU's Green Deal, der har afsat omkring 30 mia. euro til den grønne omstilling frem mod 2027, kommer til at byde på.

Parallelt med det arbejde vil innovationsforummet arbejde for at tiltrække udenlandske virksomheder og talenter til Østdanmark og Sydsverige for at "sikre de bedste kompetencer til udvikling af nye løsninger og grøn teknologi," skriver parterne i meddelelsen.

Prominente erhvervsfolk vil smide millioner i grønne startups med ny venturefond

Nyt millionprogram skal hjælpe 15 grønne startups ud på eksportmarkedet 

Bølgeenergi-selskab vil rejse millioner gennem crowdfunding 

Venstre vil have penge til grønne iværksættere 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs