CleantechWatch

Flere genanvendelsesanlæg på vej til Esbjerg

Mens Quantafuel forleden løftede slørede for sine planer om et storskala-anlæg til kemisk genanvendelse af plast i Esbjerg, melder også cleantech-virksomheden Plast2oil sig nu klar til at opføre flere nye genanvendelsesanlæg i byen.

Plast2oil har i to år eksperimenteret med kemisk genanvendelse af plastaffald fra et forsøgsanlæg i Rotterdam men melder sig nu klar med planer om et større anlæg i Esbjerg, som vil omdanne plastaffald fra renovationsselskaber, landbruget og det lokale erhvervsliv til olie. Foto: Dansk Affaldsforening/PR

Cleantech-virksomheden Plast2oil har skrevet under på en hensigtserklæring – et såkaldt Letter of Intent – om et lejemål til de to nye fabrikker i den nordlige del af Esbjerg Havn.

Mens forsøgsanlægget til den svære proces med at genanvende udtjente vindmøllevinger ventes at løbe op i 3 mio. kr. og vil kræve både partnere og investorer, er Plast2oil også på udkig efter 50 mio. kr. til det noget større anlæg til kemisk plastgenanvendelse, der skal håndtere 20 ton plastik i døgnet fra nærområdet.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede