CleantechWatch

Ørsted åbner for nye PtX-projekter i Danmark

Det danske energiselskab ser "helt sikkert" potentiale for at indgå i flere brintsamarbejder i Danmark. Det fastslår selskabets chef for regulatory affairs, Lise Lotte Lyck.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Tirsdag morgen oplyste Ørsted, at det har indgået en aftale med den britiske oliegigant om et brintprojekt i potentiel storskala.

Og hvor dette projekt skal baseres i Tyskland, er det langtfra utænkeligt, at Ørsted kan være på vej med noget lignende i Danmark.

Det fastslog Lise Lotte Lyck, chef for regulatory affairs hos Ørsted, under en konference om Power-to-X tirsdag formiddag i regi af Udenrigsministeriet.

I sit oplæg understregede hun flere gange, at sektorkobling bliver den afgørende nøgle til at løse Power-to-X-udfordringen. Hvis Ørsted ser gode synergier herfor, går selskabet derfor åbent til mulighederne for nye PtX-satsninger – også i Danmark:

"Vi udelukker ingen muligheder for nye projekter. Det er meget vigtigt for os, at de PtX-projekter, vi går ind i, har fokus på sektorkobling. For vi kan ikke dække alle vinkler af et PtX-projekt," sagde hun.

"Generelt er vi tilhængere af at lave fælles projekter i forskellige former. Det er en af de afgørende ting for at forløse det her, så ja, der vil helt sikkert være et potentiale (for danske PtX-projekter, red.)," lød det videre.

Ørsted indgår allerede i to brintprojekter i Danmark. I det ene vil selskabet i samarbejde med aktører som Københavns Lufthavne, DSV, DFDS, SAS og A.P. Møller – Mærsk etablere et 1.300 MW anlæg i København til produktion af brint.

I det andet - H2RES– vil Ørsted og seks partnere bygge et Power-to-X-anlæg ved Avedøre Holme. Her skal der etableres et elektrolyseanlæg på 2 GW.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch).

Ørsted går sammen med BP om brintprojekt

Står brintøkonomien endelig for døren?

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs