Nyt grønt brintcenter skal skubbe til EU's klimamål

Projektet har til formål at optimere flere områder i værdikæden for grønt brint og fremme samarbejde på tværs af industrier.
Foto: EIT InnoEnergy
Foto: EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy, der er en uafhængig institution lavet af EU for at fremme innovation i Europa, vil være med til at udvikle en grøn brintøkonomi til 100 mia. EUR (744 mia. kr.) om året inden 2025. Målet er at udvikle en sektor indenfor energi, der skal være essentiel i forhold til at nå EU’s klimamål inden 2050.

Det skriver EIT InnoEnergy i en meddelelse.

Centret, der skal bære navnet European Green Hydrogen Acceleration Center (EGHAC), skal derudover også skabe ca. 1 mio. direkte og indirekte jobs på tværs af værdikæden.

Noget af det, der skal prioriteres højest på det nye grønne brintcenter, er, at få sænket den store prisforskel på grøn brint og teknologier, der udleder CO2. Det er intentionen, at man skal benytte den grønne brint flere steder i industriel produktion og i tung transport.

”Kommercialiseringen af grøn brint er så absolut vital, hvis Europa skal kunne opnå sit ambitiøse mål om at blive det første CO2-neutrale kontinent inden 2050. Rent ud sagt, så er der ingen bedre måde at sikre nuludledning i tung industri og transport, og det kan også spille en vigtig rolle i at lagre energi,” siger Jacob Ruiter, der er bestyrelsesmedlem i EIT InnoEnergy.

Projektet er støttet af Breakthrough Energy, der er et globalt netværk af investorer, grundlagt af blandt andre Bill Gates med det formål at støtte omstillingen til grøn energi.

EGHAC skal operere indenfor flere områder. Blandt andet promovering og samarbejde om oprettelse af flere industrielle projekter på tværs af værdikæden, opbygge forbindelser med andre industri- og energiværdikæder og fremskynde teknologiudviklingen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Nel taber 350 mio. kr. på luftkastel af brint

Debat: Danmark skal samle alle aktører i en strategi for PtX

Brintbranchen frygter at PtX-markedet sejler fra Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også