CleantechWatch

Headhunter om ny Grundfos-topchef: En stor arv at overtage

Det hæmmer ikke Poul Due Jensen, at han er et kendt navn i Grundfos-koncernen, men med topchef-stillingen følger dog en tung arv, mener headhunter. Han peger samtidig på, at pumpeproducentens nye topchef har både hjerte og hjerne med i sit arbejde.

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Det har krævet mod at udnævne Poul Due Jensen som ny topchef for Grundfos – og mod for den nye topchef, der er barnebarn af Grundfos-stifteren af samme navn, at takke ja.

Det fortæller headhunter Troels Gjerrild, der er partner og formand i executive search-virksomheden Odgers Berndtson.

Det kræver altid mod, når der er tale om topchef-udnævnelser, fortæller headhunteren videre, men tirsdagens udnævnelsen er alligevel særlig.

"Det er en stor arv at overtage for Poul Due Jensen. Han er jo ikke ukendt på nogen måde," siger Troels Gjerrild med henvisning til, at Poul Due Jensen udover at have familiemæssige bånd til Grundfos også har været et kendt ansigt i pumpeproducenten siden årtusindeskiftet og siden 2015 har siddet i koncernledelsen som Executive Vice President.

"Jeg ser det bestemt som en fordel, at de har valgt et internt navn. Han er kendt i organisationen og har leveret resultater i sine tidligere stillinger. På den måde sikrer Grundfos kontinuerligheden og værdierne i en virksomhed, hvor det går rigtig godt," siger Troels Gjerrild videre.

Topchef med hjerte og hjerne

Med Poul Due Jensen får Grundfos nu en topchef, der højst sandsynligt kommer til at fortsætte den linje, som tidligere topchef Mads Nipper har lagt, mener Troels Gjerrild.

"Grundfos har jo virkelig forstået at sætte sig midt i historien om den grønne omstilling. Jeg er overbevist om, at det er en strategi, Poul Due Jensen kommer til at fortsætte, og den ser meget rigtig ud herfra," siger headhunteren.

Poul Due Jensen er en leder, der går "relativt analytisk til værks," fortæller Troels Gjerrild videre.

Samtidig tror headhunteren, at den nye topchef har lært lidt af nu afgående topchef Mads Nipper, der i sine godt seks år i spidsen for Grundfos har været en ganske vellidt skikkelse i dansk erhvervslivs top, er blevet kaldt et omvandrende varemærke for pumpeproducenten og for nyligt blevet kåret som årets CEO.

Poul Due Jensen har ifølge Troels Gjerrild også følelserne med i sit arbejde.

"Han har både hjerte og hjerne med i alt, hvad han foretager sig," siger headhunteren.

Familienavnet hæmmer ikke

Trods den store arv, som Poul Due Jensen nu skal bære videre fra henholdsvis sin farfar, stifter Poul Due Jensen, og sin far, Niels Due Jensen, der har besiddet posten som både koncernchef og bestyrelsesformand i pumpeproducenten, så tror Troels Gjerrild ikke, at navnet kommer til at veje tungt i det videre arbejde.

"Jeg synes ikke, det hæmmer ham, at han er et familienavn," siger Troels Gjerrild.

Det er heller ikke Poul Due Jensens efternavn, der har fået ham valgt til det prestigefyldte job, mener headhunteren. Han tror, at det har været et "helt fair udvælgelsesforløb."

"Han har bestyrelsens opbakning, og man har kendt ham i ledelsen i mange år. Havde han haft et andet efternavn, ville man ikke stille spørgsmålstegn til udnævnelsen, og jeg mener bestemt, at hans evner og cv taler for sig selv og sagtens kan stå alene uden Due Jensen-navnet," siger Troels Gjerrild.

Familien tilbage i Grundfos' direktørstol i kritisk fase 

Grundfos udnævner arving til ny topchef

"Det er vigtigt ikke at forveksle omkostninger med investeringer i den grønne omstilling" 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs