CleantechWatch

Bilgigant og Total indgår milliardsamarbejde om batterifabrikker

Groupe PSA og Total vil igennem datterselskaberne Saft og Opel investere 37 mia. kr. i to batterifabrikker i Tyskland og Frankrig, der skal kunne levere 10 pct. af europæiske batterier i 2030.

"Vores ambition er at udnytte den anerkendte ekspertise i vores datterselskab Saft indenfor batterier og den industrielle know-how hos vores partner, PSA, til at imødekomme den stærke efterspørgsel på elbiler i Europa," siger Totals bestyrelsesformand, Patrick Pouyanné. bestyrelsesformand, | Foto: Total

Et nyt fransk-tysk joint venture ved navn ACC har set dagens lys og skal realisere planerne om to batterifabrikker på i alt 48 GWh i Douvrin i Frankrig og Kaiserslautern i Tyskland.

Bag det nystartede joint venture står de franske mastodonter olieselskabet Total og bilproducenten Groupe PSA, der bl.a. står bag Peugeot, Citroën, Vauxhall og Opel. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job