Investeringsselskab køber "betydelig" del af nordjysk biogasanlæg

DBC Invest køber en større ejerandel af nordjysk biogasselskab. Det er anden gang inden for få uger, at selskabet sætter penge i et nyt anlæg. Denne gang vil nuværende og fremtidige investeringer runde et trecifret millionbeløb.
Foto: DBC Invest / PR
Foto: DBC Invest / PR

For 14 dage siden kunne DBC Invest meddele, at selskabet for et tocifret millionbeløb havde købt andel af Grauballegaard Biogas ved Silkeborg.

Nu kan selskabet fortælle, at endnu en investering i biogasanlæg er landet. Denne gang er det i Sindal Biogas.

Det skriver DBC Invest i en pressemeddelelse.

DBC Invest køber således en betydelig ejerandel i Sindal Biogas, der blev etableret i 2017 og efterfølgende har foretaget større udvidelser, som afsluttes i løbet af 2020. DBC Invest forventer, at nuværende og fremtidige investeringer i anlægget vil runde et trecifret millionbeløb.

Det fremgår ikke hvor stor en del DBC Invest har købt.

"Med den igangværende udvidelse bringes den årlige biogaskapacitet op på ca. 20 mio. m3, hvilket kun er med til at styrke det store udviklingspotentiale, som Sindal Biogas besidder. Dén udvikling glæder vi os meget til at være en del af," siger Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest, i meddelelsen.

Sindal Biogas er i dag en del af landbrugskoncernen Kirketerp Agro, der ejes af Karen Kirketerp og Morten Glenthøj. Kirketerp Agro har i længere tid afsøgt mulighederne for et partnerskab, og da DBC Invest viste interesse herfor, blev der hurtigt fundet fælles fodslag.

"DBC har en ambitiøs og professionel tilgang til de muligheder og udviklingspotentialer, som biogasbranchen oplever i øjeblikket. Samtidig har selskabet en stærk forankring i landbruget og andelstanken. De forstår vigtigheden af, at landbruget er medbestemmende og medejende af denne udvikling. Dette har været udslagsgivende for os ift. at vælge DBC som partner i branchen, lyder det fra Morten Glenthøj, medejer af Kirketerp Agro, og tilføjer:

"Vi tror på, at partnerskabet vil give en merværdi på den korte bane, hvor vi sammen hurtigere kan nå vores mål. På den lange bane mener vi, det er en fordel med en stærk partner med stor indsigt i branchen. Dette specielt når nye teknologier såsom græsprotein og Power2X skal rulles ud," siger Morten Glenthøj i meddelelsen.

Morten Glenthøj ansættes som konstitueret direktør i Sindal Biogas. Selskabet arbejder dog på at finde en permanent direktør, som skal være med til at udvikle partnerskaber samt optimere biogasanlægget.

Mulighed i teknologier

For både Jysk Energi og Vestjyllands Andel, der er to af ejerne i DBC Invest, er det især mulighed for inden for græsprotein og Power2x, der åbner muligheder efter investeringen i Sindal Biogas.

"Bl.a. giver den kommende kapacitetsudvidelse gode muligheder for at etablere et anlæg til forarbejdning af græsprotein i sammenhæng med biogasanlægget, hvilket passer godt ind i Vestjyllands Andels overordnede udviklings- og bæredygtighedsstrategi," siger adm. direktør i Vestjyllands Andel, Steen Bitsch i den udsendte pressemeddelelse.

Mens økonomidirektør i Jysk Energi, Niels Brøndsted, uddyber:

"Set fra Jysk Energis perspektiv åbner samarbejdet med Sindal Biogas desuden muligheden for at indgå i udviklingsprojekter såsom Power2X-teknologien til fremstilling af flydende gas til f.eks. skibe og færger i det nordjyske område," siger Niels Brøndsted. 

Power2X er en samlet betegnelse for processer, hvor vedvarende elproduktion via elektrolyse forædles til brint, syntetiske brændstoffer eller syntetiske kemikalier.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite AgriWatch)

Biogasanlæg i Midtjylland er klar til at varme huse op med gylle og græs

Investeringsselskab laver første opkøb i biogasanlæg

Biogasanlæg hyrer ny direktør efter store investeringer

Interesseorganisation opretter vidensbank om biogas 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også