CleantechWatch

Ny rapport: 12 millioner britiske boliger skal energirenoveres for at nå klimamål

Den britiske regerings nye udspil om energieffektivisering for 25 mia. kr. er utilstrækkelig, hvis landet skal være CO2-neutral i 2050. Det vurderer tænketank.

Foto: Eddie Keogh/Reuters/Ritzau Scanpix

Et nyt udspil fra Storbritanniens regering skal forbedre energieffektiviteten i de britiske boliger næste år. Udspillet på 3 mia. pund – små 25 mia. kr. – er dog mindre en tredjedel af den investering, der skal til, hvis landet skal nå målsætningen om klimaneutralitet i 2050.

Det skriver The Guardian med henvisning til en ny rapport fra den venstreorienterede tænketank IPPR. Heri konkluderes det, at mindst 12 millioner boliger skal energirenoveres, f.eks. gennem isolation, hvis Storbritannien skal have nuludledning af CO2 inden for 30 år.

Dette vil kræve private og offentlige investeringer for mere end 10 mia. pund hvert år frem til 2030 og yderligere 7 mia. pund om året fra 2030 til 2050, lyder det i rapporten.

Joshua Emden, en forsker hos IPPR, udtaler desuden, at energirenoveringer bør gå hånd i hånd med installering af grønne varmeteknologier så som varmepumper for at "maksimere potentialet for energibesparelser".

EU-landene langt bagefter 2020-planer for energieffektivisering 

Rockwool-topchef så ind i rekordår – nu kan fyringer ikke afvises 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs