CleantechWatch

Danfoss vil skrue op for lokal produktion

Industrigiganten vil i kølvandet på coronakrisen accelerere den lokale sourcing og produktion, så Danfoss ikke i fremtiden får problemer med at skaffe komponenter og levere til tiden, lyder det fra topchef Kim Fausing.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

65 pct. af industrigiganten Danfoss' produktion finder i dag sted i de regioner, hvor kunderne bor, men nu vil topchef Kim Fausing accelerere både den lokale sourcing og produktion, fortæller han i et interview med Børsen.

I fremtiden skal op mod 80 pct. af produktionen foregå lokalt, lyder det fra Kim Fausing, der samtidig vil finde flere alternative leverandører af komponenter og råvarer, der skal give større fleksibilitet og agilitet i produktionen.

Coronakrisen har både skabt produktions- og logistikudfordringer for Danfoss, der med en stadig global produktion nogle steder har manglet komponenter eller dele til produkter og systemer, og det har skabt flaskehalse og gjort det svært at levere til tiden, fortæller topchefen.

Det er altså derfor, at Kim Fausing nu vil skrue op for den lokale produktion – en proces, som koncernen allerede i kølvandet på finanskrisen tog fat på ved at øge sine investeringer i at få lokale footprints rundt omkring på markederne, skriver Børsen.

Danfoss og Grundfos jagter nyt milliardsalg efter sats på mindre vandspild

Danfoss-direktør om krisen: Vi er tæt på bunden – nu bevæger vi os fremad

Danfoss trodser coronaen og forventer vækst i Kina 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs