CleantechWatch

Fynsværket fremrykker udfasning af kul med stor millioninvestering i varmepumper

Fjernvarme Fyn har besluttet sig for at fremrykke udfasningen af kul med tre år efter investering på 875 millioner i varmepumper, damvarmelagre – og naturgas.

Foto: PR / Dansk Fjernvarme

Energiminister Dan Jørgensen kan tirsdag sende en venlig tanke mod sin barndoms Fyn. Fjernvarme Fyn har således besluttet at udfase kul fra Fynsværket allerede i 2022 frem for som hidtil planlagt i 2025. Det medfører en teknisk reduktion af den danske CO2-udledning med 375.000 ton årligt, hvor fremrykningen giver et par års ekstra reduktion, og hjælper dermed på vej mod at nå CO2-reduktionsmålet på 70 pct. i 2030.

"Jeg er meget glad for den beslutning, der er truffet i Odense i dag. Det viser et enormt visionært engagement i den grønne omstilling, der vil kunne aflæses i Danmarks nationale CO2-regnskab. Kul er noget af det værste for klimaet, så det er beslutninger som denne, der gør en forskel," siger Dan Jørgensen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs