Fjernvarme Fyn klar med nye millioner til overskudsvarme fra Facebook

Fjernvarme Fyn har fået grønt lyst til at tæt på fordoble sin investering i varmepumper ved Facebooks datacenter med yderligere 130 mio. kr. Bliver centret udbygget, kan overskudsvarme fra serverhallerne dermed potentielt nå ud til 12.000 fynboer.
Facebooks datacenter på Fyn. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
Facebooks datacenter på Fyn. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Mens knap 7.000 fynske husstande allerede om få måneder står til at modtage overskudsvarme fra Facebooks datacenter i Odense, har politikerne i Odense Kommune givet grønt lys til, at Fjernvarme Fyn kan udvide sit anlæg yderligere. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Varmepumpecentralen, Fjernvarme Fyn har bygget til 135 mio. kr., er ifølge mediet allerede Danmarks største og det første i verden til at levere overskudsvarme fra serverhaller til forbrugere i en sådan størrelsesorden, men nu er der nikket ja til at udvide anlægget for 130 mio. kr.

Investeringen betyder i første omgang ikke mere overskudsvarme til forbrugerne, men bliver Facebooks datacenter udvidet, er Fjernvarme Fyn klar og kan ifølge Fyens Stiftstidende sende overskudsvarme ud til op mod 5.000 flere forbrugere.

Aalborg Portland vil spare 30 GWh årligt på udnyttelse af overskudsvarme 

DI støtter klimarådsformand: Virksomheder misser potentiale i energirenovering

Reduktionsmål vil kræve gennemgribende omlægning af Danmarks energiforsyning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også