Ejer sår tvivl om milliardsalg af Desmi

Coronakrisen og et hackerangreb får nu ejer af Desmi, Henrik Sørensen, til at tvivle på, om tiden er rigtig til et salg af pumpevirksomheden, som ellers var planen tidligere på året, skriver Børsen.

Foto: Desmi
Foto: Desmi

Henrik Sørensen, der både ejer og er adm. direktør i pumpevirksomheden Desmi, sår nu tvivl om et salg af den 185 år gamle virksomhed, skriver Børsen.

Selvom Desmi er på budget i første halvår, rammer coronakrisen også pumpevirksomheden. Dertil kommer, at selskabet for nylig har været ramt af et hackerangreb.

"Fra at være sikker på, at det er noget, vi ville gå i markedet med, så er det noget, vi nu vil overveje. Med corona er der kommet en helt anderledes verdensorden, det må jeg vedstå. Der er nogle, der stadig vil investere og nogle, der ikke vil," siger Henrik Sørensen til Børsen.

Henrik Sørensen siger til Børsen, at han først til august, hvor Handelsbankens corporate finance-afdeling er færdige med sine analyser af Desmi, vil tage endelig stilling til, om han vil indlede en salgsproces.

Desmi har de senere på oplevet høj vækst på ryggen af en række skærpede miljøkrav til særligt den maritime industri.

Fra 1. januar trådte svovlkravene fra IMO i kraft, hvilket begrænser den mængde svovl, som skibene må udlede, og her har flere rederier valgt at benytte de såkaldte scrubbere, som kan rense røgen.

I 2019 steg Desmis resultat til 297,8 mio. kr., mens omsætningen landede på 1,6 mia. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Hackere kræver millionbeløb af Desmi – topchef afviser at betale

Dansk pumpeproducent lagt ned af hackere før muligt milliardsalg

Salg af 185 år gammel pumpevirksomhed kan gøre Henrik Sørensen til milliardær

Ejer gør klar til at sælge pumpevirksomheden Desmi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også