Pensionskasse og byggefirma vil fremme byggeri i træ

I fremtiden skal modulbyggerier ikke kun være af beton, men i stigende grad af mere bæredygtigt træ. Sådan lyder det fra PensionDanmark og ScandiByg, der går sammen i nyt partnerskab.
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Modulbyggeri i træ, skal ikke længere være et særsyn, men langt mere udbrudt. Det skal give flere boliger og studieboliger til den almindelige dansker, der både reducere klimabelastning og bidrager til social bæredygtighed. Sådan lyder budskabet fra pensionskassen PensionDanmark og modulbyggeselskabet Scandi Byg, der nu går sammen i et partnerskab for at skubbe på udviklingen af træ som byggemateriale.

Den nye byggemetode skal skære op mod 20 procent af anskaffelsesprisen på byggemoduler, siger de to partnere.

"Aftalen dokumenterer vores strategiske dedikation til bæredygtigt byggeri som en god investering for både klimaet og vores over 750.000 medlemmer. Mange af dem vil samtidig få glæde af, at vi som toneangivende ejendomsinvestor bidrager væsentligt til at fastholde beskæftigelsen inden for dansk byggeri. Vi ser store perspektiver i at udvide et godt og tillidsfuldt samarbejde med Scandi Byg," siger direktør i PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller, i en meddelelse.

Aftalen forpligter parterne til i fællesskab at skabe bæredygtige byggerier. Omfattende anvendelse af livscyklusanalyser af alt nybyggeri skal bidrage til at nedbringe udledningen af CO2 fra PensionDanmarks nybyggerier med 50 procent.

Scandi Byg og PensionDanmark samarbejder allerede om blandt andet udviklingen af 300 studieboliger i Ballerup, 478 studieboliger i Lyngby og et nyt familieboligprojekt i Lyngby.

Fremtidens bolig er bygget i træ 

Affaldstræ, genanvendt beton og udtjente vindmøllevinger skal blive til Danmarks højeste træbyggeri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også