CleantechWatch

Fremtidens bolig er bygget i træ

Klimaudfordringerne har fået arkitekter verden over til at lede efter mere bæredygtige byggematerialer til fremtidens huse, og allerede nu skyder træhuse op som paddehatte i verdens metropoler.

Foto: Voll Arkitekter

Op gennem historien har mennesket tyet til træ, når vi skulle have tag over hovedet. Vikingerne byggede borge af det, de amerikanske nybyggere bjælkehytter, og den dag i dag finder man stadig massevis af boliger i træ – om det så er sommerhuse, svenske ødegårde eller højhuse.

Ja, du læste rigtigt: højhuse. Verden over knopskyder byer i højden med træhuse – og der er ligefrem gået helt sport i det, præcis ligesom det igangværende væddeløb om at bygge verdens højeste bygning. I skrivende stund ligger verdens højeste træhøjhus i Norge, hvor Mjøstårnet med sine 85,4 meter har slået fast, at man sagtens kan bygge i højden med træ

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs