CleantechWatch

Fremtidens bolig er bygget i træ

Klimaudfordringerne har fået arkitekter verden over til at lede efter mere bæredygtige byggematerialer til fremtidens huse, og allerede nu skyder træhuse op som paddehatte i verdens metropoler.

Foto: Voll Arkitekter

Op gennem historien har mennesket tyet til træ, når vi skulle have tag over hovedet. Vikingerne byggede borge af det, de amerikanske nybyggere bjælkehytter, og den dag i dag finder man stadig massevis af boliger i træ – om det så er sommerhuse, svenske ødegårde eller højhuse.

Ja, du læste rigtigt: højhuse. Verden over knopskyder byer i højden med træhuse – og der er ligefrem gået helt sport i det, præcis ligesom det igangværende væddeløb om at bygge verdens højeste bygning. I skrivende stund ligger verdens højeste træhøjhus i Norge, hvor Mjøstårnet med sine 85,4 meter har slået fast, at man sagtens kan bygge i højden med træ

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Swappie lancerer nye tiltag i jagten på erhvervskunder

Med lanceringen af to nye programmer og en dugfrisk forbrugerundersøgelse på vej, er elektronikgenanvenderen klar til at gå målrettet efter virksomhedskunderne. Ambitionen er, at virksomhederne på linje med forbrugerne skal have 50 pct. genanvendt elektronik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs