CleantechWatch

220 ansatte i Alfa Laval tager lønnedgang for at undgå fyringer

For at undgå fyringer har 220 af de ansatte hos Alfa Laval i Kolding sagt ja til en lønnedgang. Årsagen er, at virksomheden forbereder sig på coronakrisen effekt, hvorfor den har foreslået lønnedgang for at undgå afskedigelser.

Foto: Mie Brinkmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Selv om coronakrisen endnu ikke har ramt Alfa Laval og produktionen i Kolding, så forventer virksomheden, at der vil være en effekt af krisen. Derfor har firmaet bedt de ansatte om at gå ned i løn så fyringer undgåes. Det har 220 ansatte indvilget i, hvilket betyder, at 80 pct. af funktionærerne på fabrikken i Kolding går 10 pct. ned i løn i fire måneder og får en ekstra fridag om ugen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs