Alfa Laval får forlænget låneaftale

Leverandøren Alfa Laval har fået ændret på låneaftale med blandt andre SEB, Danske Bank og Nordea. Lånets løbetid er forlænget med ét år frem til 2022.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Den svenske leverandør Alfa Laval er blevet enig med en række banker om at ændre på vilkårene i en låneaftale, der er blevet forlænget.

Selskabet meddeler, at man har samlet kreditfaciliteter for henholdsvis 400 og 543 mio. dollar til et lån på 900 mio. euro. Samtidig er selve løbetiden forlænget med ét år, så det nu går frem til juni 2022.

Med aftalen sikrer Alfa Laval sig, at selskabets balance er "understøttet af en stærk likviditetsbuffer," lyder det i meddelelsen.

Aftalen er sikret med en række banker, hvor SEB har været koordinator på aftalen, som også har deltagelse af de eksisterende långivere Danske Bank, Nordea BNP Paribas, Handelsbanken, HSBC og ING.

Samtidig er Standard Chartered trådt ind som en ny långiver, skriver Alfa Laval.

Den svenske koncern har ligesom en række andre store leverandører været mærket af coronakrisen.

I marts måned meddelte selskabet som en konsekvens af en forventet lavere aktivitet, at man ville sætte gang i et besparelsesprogram, der skal finde besparelser for over 1 mia. svenske kr. over 12 måneder.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Alfa Laval vinder to-cifret millionordre på levering af udstyr til nyt bioraffinaderi

Alfa Laval løfter top- og bundlinje markant 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også