CleantechWatch

Grundfos i åbent brev til partnere: Vi vil gøre alt for at få jer gennem coronakrise

CORONAVIRUS: Vi kan ikke garantere, at der ikke vil være udfordringer, men vi lover, at vi gør vores yderste for at støtte jer, lyder det fra Grundfos-topchef Mads Nipper i et brev til virksomhedens partnere, hvor han desuden lover at sikre virksomhedens fortsatte drift.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Grundfos vil gøre alt for at sikre, at pumpeproducentens partnere og leverandører kommer sikkert gennem den krise, som udbruddet af coronavirus i Europa har ført med sig.

Det skriver topchef Mads Nipper i et åbent brev adresseret til koncernens partnere.

"Selvom vi også hos Grundfos er påvirkede af den globale krise, så vil jeg gerne personligt forsikre jer om, at vi bliver ved med at støtte jer gennem disse svære tider," skriver topchefen blandt andet.

Mads Nipper lover desuden, at pumpeproducenten "tager alle forholdsregler" for at sikre, at Grundfos holdes operationel og forsikrer, at virksomheden med en global supply chain er i en position, hvor man kan fortsætte med at drive forretning, selv hvis dele af verden lukker ned.

"Vi vil også gøre alt, hvad der er menneskeligt muligt for at sikre, at vi fortsætter med at udvikle os sammen og kommer ud stærkere, når verden igen bliver normal," skriver Mads Nipper.

Topchefen er dog ikke blind for, at de sidste dage og ugers udvikling allerede har vist, at de nødvendige foranstaltninger, som mange regeringer lige nu iværksætter for at undgå yderligere smitte, kommer med store konsekvenser og en høj pris for virksomheder rundt omkring i verden.

Selvom vi ikke kan garantere, at der ikke vil være udfordringer forbundet med, hvordan vi servicerer jer og arbejder med jer, så kan vi love, at vi vil gøre vores yderste for at støtte jer.

Mads Nipper, topchef i Grundfos

Nogle brancher er allerede hårdt ramt, og Mads Nipper forudser, at flere virksomheders overlevelse vil være truet i den nærmeste fremtid.

"Gudskelov er det usandsynligt, at det bliver tilfældet i vand- og pumpeindustrien, fordi den er en del af en kritisk infrastruktur, der får bygninger, industrier og forsyningsselskaber til at køre rundt," skriver topchefen i brevet.

Han forsikrer også bekymrede partnere og leverandører om, at Grundfos som en familie- og fondsejet virksomhed uden gæld har en finansiel stabilitet, der gør virksomheden i stand til at modstå næsten alle udviklinger.

"Selvom vi ikke kan garantere, at der ikke vil være udfordringer forbundet med, hvordan vi servicerer jer og arbejder med jer, så kan vi love, at vi vil gøre vores yderste for at støtte jer, så både I og Grundfos ikke blot kommer gennem krisen – men kommer ud stærkere," slutter Mads Nipper i sit brev.

Lad erhvervslivet hjælpe ramte brancher

Topchefen var i sidste uge også på banen med et forslag om, at erhvervslivets civilsamfund skulle give en hånd med for at hjælpe den hårdt ramte rejsebranche gennem coronakrisen.

Her foreslog topchefen en koordineret indsats, hvor de stærkeste virksomheder på tværs af brancher frivilligt skulle fremrykke en del af betalingen for kommende forretningsrejser i et forsøg på at øge den finansielle ilttilførsel til rejsebranchen.

"Hvorfor ikke også vise solidaritet på tværs af brancher og orkestrere, at andre virksomheder, som er mindre hårdt ramt – på trods af den dybe krise – kan forudbooke og betale en del af den rejseaktivitet, vi forhåbentlig kan genoptage om nogle måneder?" spurgte Mads Nipper på daværende tidspunkt.

Internt har Grundfos – som så mange andre danske virksomheder – valgt at følge regeringens anbefalinger om, at alle, der har mulighed for det, arbejder hjemmefra.

I sidste uge fortalte Thomas Bech Sørensen-Hylle, kommunikationsmedarbejder i Grundfos, til CleantechWatch, at man er ved at lægge en plan for, hvordan man skal håndtere produktionsfaciliteterne under de nye omstændigheder.

Her var planerne stadig på tegnebrættet, men en af idéerne var blandt andet at tilrettelægge arbejdet i hold, så der ville være færre på arbejde i produktionen samtidig.

"Flere af vores produkter indgår jo i kritiske dele af samfundet som for eksempel vandsektoren eller hospitalsvæsenet, så derfor skal vi sørge for, at vi kan opretholde produktionen – og det kommer vi til at gøre," sagde Thomas Bech Hylle-Sørensen.

Grundfos-topchef: Lad stærke virksomheder hjælpe rejsebranchen

Industrigiganter sender svage ansatte hjem med fuld løn

Grundfos tager hul på transformation – men coronaudbrud giver hård opstart

Sådan håndterer cleantechbranchens største virksomheder coronavirus 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs