CleantechWatch

Novozymes fører an på patenter: "Vi er glade for at toppe, men det er ikke på grund af antallet"

Danmark ligger i den absolutte elite, når det handler om at sende patentansøgninger af sted. Førstepladsen indtager enzymkoncernen Novozymes, men blandt andet Danfoss og Haldor Topsøe er også i top-ti.

Foto: Novozymes/PR

Ingen over, ingen ved siden af. Enzymkoncernen Novozymes er med afstand den virksomhed i Danmark, der sender flest ansøgninger efter Den Europæiske Patentmyndighed (EPO).

"Vi er glade for at toppe, men det er ikke på grund af antallet. Vi er glade, fordi vi kan se, at de patenter, vi får og har fået, er gode patenter. De hjælper os med med at beskytte de markeder, vi er i, men det er også patenter, der hjælper os i forhold til vores produktivitet, og vi kan se, at de hjælper os med at komme ind i nye områder," siger Thomas Videbæk, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novozymes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job