CleantechWatch

Novozymes starter nyt incitamentsprogram til ledelsen

Novozymes begynder et nyt langsigtet incitamentsprogram for selskabets øverste ledelse, som starter i 2020 og dækker ind i 2022.

Foto: Novozymes/PR

Novozymes har etableret et nyt langsigtet incitamentsprogram, LTIP, for selskabets øverste ledelse, som starter i 2020 og dækker præstationsperioden 2020-2022.

Det oplyser Novozymes onsdag efter børsens lukketid. Det fremgår desuden, at bestyrelsen onsdag har godkendt programmet.

Incitamentsprogrammet består af 50 pct. aktier og 50 pct. aktieoptioner og "afspejler en øget vægt på organisk salgsvækst" i forhold til det tidligere langsigtede incitamentsprogram, der løb fra 2017-2019.

Selskabet oplyser, at det årlige LTIP ikke kan overstige 19 måneders basisløn.

"Desuden indeholder programmet en maksimumsgrænse, og de endelige tildelinger kan reduceres efter bestyrelsens skøn, hvis den indre værdi overstiger den årlige betingede tildeling to gange," lyder det i meddelelsen.

Forskere bruger 100 år gammel metode til at udvikle fremtidens brændstof 

Amerikansk ethanol-mål er godt nyt for Novozymes 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs