CleantechWatch

Klimaråd foreslår øget energirenovering af bygninger – kom igang siger Dansk Byggeri

Ifølge Klimarådets nye rapport mandag skal statslige, regionale og kommunale bygninger energirenoveres. Det er præcis, hvad Dansk Byggeri har efterlyst tidligere. Organisationen efterlyser flere tiltag mod privat boligbyggeri.

"I Dansk Byggeri støtter vi samtlige initiativer. Det har stor effekt, hvis vi kan få det offentlige til at gå forrest," siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. | Foto: PR / Ricky John Molloy / Dansk Byggeri

Skrappere krav, bedre kontrol og en mere fordelagtig finansiering. Det er nøgleordene i Klimarådets anbefalinger, som skal få staten, regionerne og kommunerne til at gøre de offentlige bygninger mere klimavenlige, lyder det fra Dansk Byggeri.

"Det er meget positivt, at Klimarådet peger på så mange virkemidler til at gøre vores bygninger mere energieffektive. De fleste er lige til at gå til, og vi håber, at de bliver en del af den kommende klimahandlingsplan, som regeringen skal forhandle med det øvrige folketing," siger organisationens direktør Michael H. Nielsen i en pressemeddelelse.

Klimarådet foreslår i sin rapport mandag blandt andet, at der indføres krav til energieffektiviseringer i statslige, regionale og kommunale bygninger. Samtidig skal kommunerne have dispensation for det anlægsloft, der i dag blokerer for mange klimainvesteringer, og desuden skal mulighederne for finansiering blive bedre, fremgår det.

Endelig skal kontrollen af, om energikravene i bygningsreglementet bliver overholdt, skærpes.

"I Dansk Byggeri støtter vi samtlige initiativer. Det har stor effekt, hvis vi kan få det offentlige til at gå forrest. Men Klimarådet overser desværre de store fordele, der ligger i at få de private parcel- og rækkehuse med, ikke mindst ved at udfase opvarmning med oliefyr og naturgas. Det savner vi i rapporten," udtaler Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri har netop fremlagt en analyse, der viser, at de private husejer kan spare klimaet for knap en million ton CO2 hvert år, hvis enfamiliehusenes energimærker bliver forbedret med bare et enkelt trin. Det svarer til ca. 3,5 procent af den reduktion af klimagasser, som Danmark mangler for at nå sit mål i 2030.

"Den billigste energi er den, vi ikke bruger. Og Klimarådet peger selv på, at vi med energieffektiviseringer på 30 pct. i bygninger og industrien frem mod 2030 kan spare 14 mia. kr. En besparelse, der vil stige til 120-160 mia. kr. frem mod 2050," lyder det fra Michael H. Nielsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Klimarådet anbefaler CO2-afgift på 1.500 kr.

Kontroversielt klimagreb får central rolle i klimarapport

Udsortering af plastaffald har et "betydeligt" CO2-reduktionspotentiale  

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs