CleantechWatch

Mærsk nedlægger klimaafdeling som led i spareplan

I de seneste 11 år har bæredygtighedsafdelingen været en prominent del af Mærsk. Nu nedlægges den i en spareplan, og det vækker opsigt i CSR-verden.

Foto: Maersk - PR

Mens erhvervslivet i stigende grad sætter samfundsansvar og klima på dagsordenen, har Mærsks administrerende direktor, Søren Skou, valgt at nedlægge selskabets afdeling for bæredygtighed.

Det skriver Børsen torsdag morgen.

Afdelingen, der i løbet af de seneste 11 år har spillet en vigtig rolle i forhold til at ændre Mærsks profil som forureningssynder, nedlægges angiveligt som led i den aktuelle "Fit for Growth"-spareplan.

"Allerede sidste år tog vi de begyndende skridt til at indarbejde bæredygtighed i vores kommercielle afdeling, dels for at gøre bæredygtighed til en mere integreret del af beslutningsgangene i organisationen, men også for at bringe det tættere på vores kundedialog og den daglige forretning."

"Derfor er vi i løbet af det sidste år begyndt at flytte medarbejdere fra den tidligere afdeling og ind i de operationelle og kommercielle teams," lyder det fra Mærsk i en skriftlig kommentar til Børsen.

Beslutningen har vakt negativ opsigt i CSR-miljøet og betyder blandt andet, at den respekterede bæredygtighedschef Annette Stube er blevet opsagt, mens et mindre antal medarbejdere er flyttet ud i andre forretningsenheder.

Mærsk modtog så sent som i oktober 2019 CSR-Prisen for sit arbejde med ansvarlighed i forretningen, skriver avisen.

Mærsks afgørende valg af grønt brændstof til skibene afhænger af kundernes velvilje

Grundfos og Maersk vinder pris for samfundsansvar

Maersk om ambitiøs CO2-plan: Vi risikerer at brænde fingrene uden politisk handling 

Mere fra CleantechWatch

Danva udbygger krav til forbud mod PFAS-stoffer

Der er grund til bekymring for dansk miljø og vandkrebsløb som følge af ny opgørelse over PFOS-forurening i Danmark, ifølge Danva-direktør Carl-Emil Larsen, som nu foreslår flere tiltag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job