Mærsk nedlægger klimaafdeling som led i spareplan

I de seneste 11 år har bæredygtighedsafdelingen været en prominent del af Mærsk. Nu nedlægges den i en spareplan, og det vækker opsigt i CSR-verden.
Foto: Maersk - PR
Foto: Maersk - PR
AF RITZAU FINANS

Mens erhvervslivet i stigende grad sætter samfundsansvar og klima på dagsordenen, har Mærsks administrerende direktor, Søren Skou, valgt at nedlægge selskabets afdeling for bæredygtighed.

Det skriver Børsen torsdag morgen.

Afdelingen, der i løbet af de seneste 11 år har spillet en vigtig rolle i forhold til at ændre Mærsks profil som forureningssynder, nedlægges angiveligt som led i den aktuelle "Fit for Growth"-spareplan.

"Allerede sidste år tog vi de begyndende skridt til at indarbejde bæredygtighed i vores kommercielle afdeling, dels for at gøre bæredygtighed til en mere integreret del af beslutningsgangene i organisationen, men også for at bringe det tættere på vores kundedialog og den daglige forretning."

"Derfor er vi i løbet af det sidste år begyndt at flytte medarbejdere fra den tidligere afdeling og ind i de operationelle og kommercielle teams," lyder det fra Mærsk i en skriftlig kommentar til Børsen.

Beslutningen har vakt negativ opsigt i CSR-miljøet og betyder blandt andet, at den respekterede bæredygtighedschef Annette Stube er blevet opsagt, mens et mindre antal medarbejdere er flyttet ud i andre forretningsenheder.

Mærsk modtog så sent som i oktober 2019 CSR-Prisen for sit arbejde med ansvarlighed i forretningen, skriver avisen.

Mærsks afgørende valg af grønt brændstof til skibene afhænger af kundernes velvilje

Grundfos og Maersk vinder pris for samfundsansvar

Maersk om ambitiøs CO2-plan: Vi risikerer at brænde fingrene uden politisk handling 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også