CleantechWatch

Affald og spildevand står for 75 pct. af de offentlige udgifter til miljøbeskyttelse

Tre-fjerdedele af det tocifrede milliardbeløb, som den offentlige sektor samlet bruger på miljøbeskyttelse årligt, går til håndtering af spildevand og affald. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Modelfoto/Colourbox

Håndtering af affald og spildevand vejer tungt i de offentlige udgifter til miljøbeskyttelse. Her har den offentlige sektor - primært offentlige virksomheder - i 2018 brugt 22,8 mia. kr. svarende til knap 75 pct. af de samlede udgifter til miljøbeskyttelse. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Stat, kommuner og regioner stod for de restende godt 25 pct. Fordelingen er ifølge Damarks Statistik i tråd med udviklingen over de seneste fem år, hvor udgifterne til affalds- og spildvandshåndtering gennemsnitligt har ligget på 75,8 pct. af den offentlige sektors samlede miljøbeskyttelsesudgifter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job