RVV truer med at opføre eget varmeværk til trecifret millionbeløb

Kan Bornholms Energi og Forsyning ikke levere billigere varme til Rønne, planlægger Rønne Vand og Varme at bygge sit eget varmeværk.Politisk møder idéen modstand.
Foto: PR / Rønne Vand og Varme
Foto: PR / Rønne Vand og Varme

Utilfredshed over bebudede prisstigninger på varmeregningen fra Bornholms Energi og Forsyning (beof) til borgerne i Rønne får nu det lokale forsyningsselskab Rønne Vand og Varme (RVV) til at true med at bygge sit eget varmeværk. Det skriver Bornholms Tidende.

Rønne Vand og Varme lægger konkret an til at opføre et varmeværk til omkring 125 mio. kr. med en kapacitet på 30 megawatt. Værket vil ifølge Bornholms Tidende bruge omrking en tredjedel af den mængde træflis, som Beofs kraftvarmeværk på Skansevej bruger i dag, idet en stor del af varmeproduktionen skal komme fra eldrevne varmepumper og overskudvarme.

Samtidig har RVV et reserveværk til 25 mio. kr. på tegnebrættet, som efter planen ville skulle supplere det andet anlæg. Med de to nye anlæg vil prisen på fjernvarme ifølge RFV lande på 72 kr. per gigajoule mod en forventning om 126 kroner på gigajoule efter Beofs varslede stigninger.

Politisk møder idéen om nye varmeværker stor modstand. Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S) peger blandt andet på, at det risikerer at overfløddiggøre Beofs egne investeringer i ombygningen af blok 6 på Skansevej-værket.

Nyt kombianlæg på Amager udnytter energi fra spildevand

DI i stor grøn satsning: Sådan når vi klimamålet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også