CleantechWatch

Danfoss har uddannet 600 medarbejdere i 3D-satsning

I fremtiden skal endnu flere uddannes i at 3D-printe lettere komponenter til Danfoss' produkter. I år vil omkring ti komponenter i Danfoss' produkter være 3D-printede.

Foto: ASGER LADEFOGED//

Danfoss har siden 2016 uddannet omkring 600 medarbejdere i 3D-print, skriver Plast Forum.

Danfoss bruger 3D-printere til at printe hurtige prototyper, værktøjer og fiksturer, ligesom koncernen også er begyndt at printe komponenter, der bliver brugt i Danfoss' produkter. En af fordelene ved 3D-print er, at komponenterne bliver meget lettere, fordi man bl.a. kan danne hulrum og indre strukturer, der ikke vejer lige så meget.

Visionen for Danfoss er nu, at viden om 3D-print skal udbredes til alle koncernes produktområder.

"Vi har brug for de øjne lokalt i organisationen. Du bliver nødt til at være der og se, hvordan ting fungerer for at få idéerne," siger Werne Stapela, leder af Danfoss' 3D-print afdeling til Plast Forum.

I år vil omkring ti komponenter i Danfoss' produkter være 3D-printede. I fremtiden skal endnu flere af virksomhedens 27.000 medarbejdere være uddannet i at printe 3D.

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs