CleantechWatch

”Delezone” på genbrugsstation nedbringer affaldsmængde med mere end et ton dagligt

Som en del af Københavns Kommunes målsætning om at være CO2-neutral i 2025 har en strategi for cirkulær økonomi båret frugt. På en genbrugsstation på Amager har en ”delezone” øget genbruget med en tredjedel.

Foto: Valdemar Ren

Københavns Kommune tiltag om at lave en genbrugsstation på det indre Amager om til en ”delezone” har vist sig at mindske mængden af affald.

Her kan borgere ikke bare læsse deres affald af, men på halvdelen af genbrugspladsen kan de tage andres folk affald med hjem og give nyt liv, hvilket har øget genbruget med en tredjedel.

Det skriver Information.

Siden forsøget blev sat i gang i oktober 2021, har genbrugsstationens brugere i hverdagene i gennemsnit taget 1,3 ton genbrugeligt affald med hjem igen, mens der lørdage og søndage i gennemsnit bringes tre ton affald med hjem.

Tiltaget kommer som led i Københavns Kommunes målsætningen om at blive CO2-neutral i 2025, hvilket blandt skal ske gennem øget sats på cirkulær økonomi.

I øjeblikket evaluerer kommunen ideen og har allerede nu planer om at udvide til yderligere tre af kommunens fem genbrugspladser.

Mængden af farligt affald vokser i hovedstadsområdet

ARC og Ragn-Sells skal genanvende valgplakater i københavnsk forsøgsprojekt

Samarbejde skal reducere tekstilforbruget i Region Hovedstaden

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs