CleantechWatch

Mængden af farligt affald vokser i hovedstadsområdet

Der er den seneste tid oplevet en markant vækst i mængder af farligt affald, og den udvikling vil stige, lyder det fra Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Foto: Elretur / PR

Flere batterier, termometre, opladere og maling.

Disse miljøskadelige affaldstyper opleves allerede i høj grad på affaldspladserne i hovedstadsområdet i forhold til resten af landet, og den tendens er ifølge Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg stigende.

Det skriver TV2 Lorry.

Af en dagsorden for et møde i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg fremgår det, at den voksende mængde farligt affald er så massiv, at Storkøbenhavns Modtagestation for Olie og Kemikalie-Affald (Smoka), der håndterer farligt affald fra 23 hovedstadskommuner, nu vil købe en ekstra bygning til håndteringen af det, hvilket udvalget støtter op om.

Årsagen til, at hovedstadsområdet oplever en stigende mængde farligt affald i forhold til resten af landet skal ifølge Jacob H. Simonsen, adm. direktør i ARC, der sammen med Vestforbrændingen ejer Smoka og AV-miljø, findes i de ti nye affaldsfraktioner.

”Det skyldes jo simpelthen, at nu skal vi alle til indsamle forskellige typer affald. Tidligere har du skulle hen på genbrugsstationerne med dit farlige affald, men nu kommer de løsninger, som vi har udviklet sammen med Vestforbrændingen ud til alle,” siger han til TV 2 Lorry og efterspørger i samme ombæring, at borgerne får en rød boks til farligt affald og et kemikalieskab.

Urbaser skal indsamle tekstiler og farligt affald for Argo-kommuner

Ny kortlægning: Affaldsordning vil omfatte 3,7 mio. borgere

ARC-investering betyder prisstigninger i affaldstaksterne for københavnske borgere

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs