CleantechWatch

Klimaorganisation: Investeringer i infrastruktur er uforenelig med klimamål

Ifølge klimaorganisationen Concito er en øget trafikvækst uforenelig med Danmarks mål om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030. Organisationen opfordrer derfor til, at man venter med investeringer i infrastruktur, til elbilerne har udkonkurreret biler, der kører på fossilt brændstof.

Investeringer i infrastruktur vil føre til en øget biltrafik, mener seniorkonsulent. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Står det til klimaorganisationen Concito, bør regeringen udskyde de planlagte investeringer i ny infrastruktur frem mod 2035, indtil elbilerne har udkonkurreret biler, der kører på benzin og diesel.

Sådan lyder det i et debatindlæg i Altinget, skrevet af Susanne Krawach, som er seniorkonsulent for transport og mobilitet i Concito.

Hun mener nemlig ikke, at investeringerne er forenelige med Danmarks mål om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

"Alle ved, at nye og bredere veje skaber mere biltrafik – og så længe langt hovedparten af de kørte kilometer er med emissionskøretøjer, er det ikke fornuftigt at udbygge vejinfrastrukturen nu. Det vil være fornuftigt at vente til langt hovedparten af bilparken er elbiler," lyder det i debatindlægget.

Hun opfordrer desuden til, at man løbende øger afgiftsniveauet for biler, der anvender fossile brændsler, således at danskerne påvirkes til at investere i en elbil allerede nu og ikke køber en diesel- eller benzinbil, som også vil køre på vejene om 15 år.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Kommune dropper uopfyldt klimaaftale, men indgår en ny: Vi er alle til grin

Dansk klimadatabase modtager Nordisk Råds Miljøpris

Concito: Danmark bør halvere brugen af biomasse frem mod 2030

Tænketank savner svar på konsekvenserne, hvis landbruget misser CO2-mål i ny aftale 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs