CleantechWatch

Digitaliseringspartnerskabet: Automatiseret klimarapportering kan hjælpe virksomheder

Klimarapportering, momsindberetning og deling af produktdata skal i fremtiden kunne klares med ét klik. Det er i hvert fald anbefalingen i én af digitaliseringspartnerskabets fokuspunkter i nyt udspil.

Adm. direktør i Danfoss, Kim Fausing, mener, at de tre forslag vil være med til at skabe "verdens mest produktive og digitale virksomheder". | Foto: PR/Danfoss

Det regeringsnedsatte digitaliseringspartnerskab har netop offentliggjort en række forslag, der igennem tre hovedpointer vil gøre det lettere for danske virksomheder at indberette data om CO2-udledninger, moms og produkter.

Det skriver aktørerne bag partnerskabet, der blandt andet tæller Danfoss og DI, i pressemeddelelse.

Hovedanbefalinger omhandler punkter, der skal styrke samspillet mellem virksomhedernes og det offentliges it-systemer, tilføre midler til initiativet 'SMV:Digital' og oprette såkaldte 'robotbiblioteker', hvor virksomheder kan låne en robot for at styrke deres konkurrenceevne.

"Robotter, automatisering og digitale løsninger optimerer ressourceeffektiviteten, skaber mere vækst, mere eksport og fremskynder den grønne omstilling," lyder det fra Kim Fausing, adm. direktør i Danfoss, i meddelelsen.

Anbefalinger kommer fra en arbejdsgruppe, der har fokuseret på, hvordan virksomheder og arbejdspladser kan blive mere digitale i fremtiden. Gruppen er ledet af Kim Fausing, administrerende direktør i Danfoss, og består herudover også af Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Metal, Dansk Industri, Technicon og Brancheforening for Tech Startups.

Partnerskabet blev nedsat i februar 2021 af regeringen og præsenterede i dag, fredag, sine anbefalinger til erhvervsminister Simon Kollerup (S) og finansminister Nicolai Wammen (S).

Regeringen løfter sløret for grøn digitaliseringsplan

Dansk erhvervsliv øjner øget tempo på grøn omstilling efter tysk valg 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs