CleantechWatch

Her er de selskaber, der forurener mest med fossil skibstrafik til USA

En ny rapport fra to NGO'er peger på detailselskaber, der udleder mest CO2 for at importere varer til USA på containerskibe. Listen tæller kæmper som Ikea, Amazon og Walmart.

Containerskibe ud for havnen ved Long Beach i Californien. | Foto: Damian Dovarganes/AP/Ritzau Scanpix

De store detailselskaber importerer langt de fleste af deres varer på containerskibe, og en ny rapport fra to NGO'er sætter nu spot på, hvor meget selskabernes import til USA forurener gennem skibene, der sejler på fossilt brændstof.

Det er nærmere bestemt NGO'erne Pacific Environment og Stand.Earth, der i rapporten "Shady Ships" kommer med tal på hvor meget CO2, der udledes af skibe, som leverer varer til store detailselskaber som Walmart, Amazon, Ikea, Nike og Samsung.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs