CleantechWatch

Blackrock dokumenterer hård klimakurs – men oliekæmper får stadig lang snor

Blackrock har tiltro til ledelserne i olieselskaberne Shell og Exxon trods massiv kritik. Det fortæller den danske topchef for Blackrock i Europa, Christian Hyldahl.

"Vi ser klimarisiko som en investeringsrisiko, og vi er meget overbeviste om, at der er en lang række virksomheder, der kan bidrage positivt til transitionen mod nul-udledning ved at være proaktive," siger Christian Hyldahl, der så sent som i sidste uge blev forfremmet til øverste chef for Blackrock i Europa. | Foto: PR/Blackrock

Klima og miljø er nu den hyppigste årsag til, at verdens største investor, Blackrock, svinger pisken over alverdens aktieselskaber. Det fortæller den danske topchef for Blackrock i Europa, Christian Hyldahl, i et eksklusivt interview på baggrund af en ny rapport om kapitalforvalterens aktive ejeskab.

Således har Blackrock haft dialog med 2330 selskaber vedrørende klima og miljø, hvilket lige præcis overgår de mere traditionelle temaer som bestyrelsessammensætning og selskabernes strategi.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs