CleantechWatch

Blackrock dokumenterer hård klimakurs – men oliekæmper får stadig lang snor

Blackrock har tiltro til ledelserne i olieselskaberne Shell og Exxon trods massiv kritik. Det fortæller den danske topchef for Blackrock i Europa, Christian Hyldahl.

"Vi ser klimarisiko som en investeringsrisiko, og vi er meget overbeviste om, at der er en lang række virksomheder, der kan bidrage positivt til transitionen mod nul-udledning ved at være proaktive," siger Christian Hyldahl, der så sent som i sidste uge blev forfremmet til øverste chef for Blackrock i Europa. | Foto: PR/Blackrock

Klima og miljø er nu den hyppigste årsag til, at verdens største investor, Blackrock, svinger pisken over alverdens aktieselskaber. Det fortæller den danske topchef for Blackrock i Europa, Christian Hyldahl, i et eksklusivt interview på baggrund af en ny rapport om kapitalforvalterens aktive ejeskab.

Således har Blackrock haft dialog med 2330 selskaber vedrørende klima og miljø, hvilket lige præcis overgår de mere traditionelle temaer som bestyrelsessammensætning og selskabernes strategi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs