CleantechWatch

Blackrock dokumenterer hård klimakurs – men oliekæmper får stadig lang snor

Blackrock har tiltro til ledelserne i olieselskaberne Shell og Exxon trods massiv kritik. Det fortæller den danske topchef for Blackrock i Europa, Christian Hyldahl.

"Vi ser klimarisiko som en investeringsrisiko, og vi er meget overbeviste om, at der er en lang række virksomheder, der kan bidrage positivt til transitionen mod nul-udledning ved at være proaktive," siger Christian Hyldahl, der så sent som i sidste uge blev forfremmet til øverste chef for Blackrock i Europa. | Foto: PR/Blackrock

Klima og miljø er nu den hyppigste årsag til, at verdens største investor, Blackrock, svinger pisken over alverdens aktieselskaber. Det fortæller den danske topchef for Blackrock i Europa, Christian Hyldahl, i et eksklusivt interview på baggrund af en ny rapport om kapitalforvalterens aktive ejeskab.

Således har Blackrock haft dialog med 2330 selskaber vedrørende klima og miljø, hvilket lige præcis overgår de mere traditionelle temaer som bestyrelsessammensætning og selskabernes strategi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Novozymes-chef: Vi har ikke levet op til vores mål i seks år

"Vi har ikke investeret nok, og vi har ikke kunne høste frugten af det arbejde, vi har lavet. Derfor har vi nu lavet en strategi, hvor vi skal væk fra den trend. Hvor vi skal i den rigtige retning - og det er vækst," lyder det fra Novozymes-direktøren.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job